Συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Κυρίαρχο είναι πλέον το στέλεχος Όμικρον στη χώρα μας, καθώς αφορά περισσότερα από 6 στα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τις επόμενες μέρες οι νέες μολύνσεις θα εκτιναχθούν, κι’ ενώ την 1η Ιανουαρίου καταγράφηκαν 30.010 κρούσματα, 620 διασωληνωμένοι και 59 θάνατοι.

Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για να συζητήσει το ζήτημα σχετικά με τα σχολεία και να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα πρέπει να ξεκινήσουν με τηλεκπαίδευση για μία-δύο εβδομάδες, καθώς είναι πολλά τα παιδιά που νοσούν.

Δύσκολες χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός, ο οποίος την Πρωτοχρονιά επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πάντως, ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα παραλάβει τα καινούρια φάρμακα για τον κορονοϊό, τα οποία θα χορηγούνται άμεσα από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί θετικός.

Στον κόσμο

Με ρεκόρ κρουσμάτων υποδέχθηκαν το 2022 Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, στην οποία η εκτόξευση των μολύνσεων συνοδεύεται από ανησυχητική αύξηση των νοσηλειών.

Η Γαλλία, που έγινε η 6η χώρα παγκοσμίως με πάνω από 10 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, έλαβε νέα μέτρα, με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στις συγκοινωνίες από την ηλικία των 6 ετών. Παράλληλα, η καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους που είναι θετικοί, μειώνεται στις επτά μέρες ώστε να αποτραπούν τυχόν δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού.

Πηγή: ertnews.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter