Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Τα πρόσωπα που έχουν κληθεί για κατάθεση

Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Τα πρόσωπα που έχουν κληθεί για κατάθεση

Στη Βουλή μεταφέρονται όλα τα βλέμματα, καθώς σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά από αίτημα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, κατέθεσαν επίσης αίτημα για να κληθούν στην Επιτροπή για κατάθεση, τέσσερα κομβικά πρόσωπα, επικαλούμενα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρώην γενικό γραμματέα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Ταλ Ντίλιαν και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, θα είναι κανονικά παρών, ενώ οι Λαβράνος και Μπίτζιος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανό να καταθέσουν γραπτώς, μέσω των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό, όπου και βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Θεσμών: Παρών τη Δευτέρα ο Δημητριάδης, καταθέσεις εξ αποστάσεως για Μπίτζιο και Λαβράνο

Η νέα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών λαμβάνει χώρα στη σκιά της ανακοίνωσης του βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, ότι έθεσε εαυτόν εκτός της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.  Ο Τζαβάρας διαβεβαίωνε πως ο ίδιος ζήτησε την αντικατάσταση του, ωστόσο είναι γνωστό ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιδίωκε ήδη από τον Αύγουστο να τον οδηγήσει εκτός επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Εκτός Επιτροπής Θεσμών ο «αντάρτης» Τζαβάρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter