Συνεδριάζει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο (Live)

Συνεδριάζει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο (Live)

Με βασικό θέμα το γρήγορο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης συνεδριάζει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις πήρε το λόγο αναφέρθηκε στη ρύπανση του Σαρωνικού και στην αντιμετώπισή της. 

Τη συνεδρίαση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την προπερασμένη Κυριακή στη μεγάλη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στην 82η ΔΕΘ σε ερώτηση που είχε δεχθεί για τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο έγκυρο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Από εκεί και μετά το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να ασχοληθεί και με την εκλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου αλλά και με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Αναφορά του πρωθυπουργού στη βύθιση του δεξαμενόπλοιου και στη ρύπανση του Σαρωνικού

«Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, που ναυάγησε κάτω από συνθήκες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, δημιούργησε μια μεγάλη εστία ρύπανσης και ένα εύλογο αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της αττικής και όχι μόνο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Την κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλους, την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός Περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια για τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ν.Δ.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, σολιάζοντας χθες τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ότι επί της ουσίας ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «προανήγγειλε τέταρτο μνημόνιο σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία».

Κι αυτό διότι, όπως έλεγε, «προτείνοντας μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 σε ποιόν θα τις προτείνεις;». Από εκεί και μετά ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20% αλλά απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα ισοδύναμα που θα προτείνει. Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης «θέλει να γενικεύσει το επιχειρηματικό μοντέλο σε ολόκληρη την κοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter