ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις Κασσελάκη για κομματική συσπείρωση με το βλέμμα και στην ομάδα Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις Κασσελάκη για κομματική συσπείρωση με το βλέμμα και στην ομάδα Αχτσιόγλου

Επιταχύνονται οι διεργασίες εντός της Κουμουνδούρου για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου αποφάσεων, που θα χαράσσει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και υλοποιείται άμεσα ώστε να δημιουργηθεί ένα διευρυμένο όργανο που δίνει τον πολιτικό ρυθμό αλλά και θα εξετάζει τις πολιτικές εξελίξεις, με τρόπο που να στοχεύει σε δράσεις και εξωστρεφείς ενέργειες απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οποία πλήττουν την κοινωνική πλειοψηφία. Μάλιστα, η συγκρότηση άτυπου συλλογικού οργάνου για χάραξη πολιτικής τακτικής συνδέεται με την προσπάθεια να σταματήσει η εσωστρέφεια και να η πολυδιάσπαση της έκφρασης στο δημόσιο διάλογο. βεβαίως, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ασκείται πίεση προς την ομάδα 6+6, στην οποία μετέχει μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου, να ανακοινώσουν αν μένουν ή αν φεύγουν από το κόμμα. Όπως λένε κύκλοι του ηγετικού επιτελείου της Κουμουνδούρου, η συνέχιση του θολού τοπίου και η τακτική της ομάδας Αχτσιόγλου να μην ξεκαθαρίζει τη στάση της και τις τελικές αποφάσεις της προκαλούν δυσλειτουργία στο κόμμα και πλήττουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, το ηγετικό επιτελείο υπό τον Στέφανο Κασσελάκη συγκαλεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στις 4 το απόγευμα, συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε υπάρξει πολιτικός προγραμματισμός και να ληφθούν αποφάσεις για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου. Ακόμα κι αν δεν είναι πιθανό να παραστούν τα στελέχη της πολιτικής γραμματείας που ανήκουν στην ομάδα 6+6, η ηγετική ομάδα , επιδιώκει, αν μη τι άλλο, να επισημάνει την απουσία τους. Μένει να φανεί αν στο μεταξύ η ομάδα Αχτσιόγλου προβεί σε κάποια ενέργεια πολιτικού συμβολισμού ή φέρει πιο κοντά τη δημοσιοποιήση της απόφασης στελεχών της για την έξοδο. Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες για μαζική αποχώρηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από προγραμματιζόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της.

Ας σημειωθεί ότι στην Πολιτική Γραμματεία μετέχουν στελέχη που ανήκουν στους 6+6 καθώς και άλλοι που κινούνται κοντά τους. Σε αυτό το μήκος κύματος είναι οι Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, αλλά και Κωνσταντίνος Βλαχάκης (γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Μπίστης.

Ήδη οι συζητήσεις στην ομάδα των 6+6 έχουν φουντώσει ενώ συνεχίζονται οι διεργασίες για την εξασφάλιση του μαγικού αριθμού “10” (ή και μεγαλύτερου) για τη βουλή ώστε να δημιουργηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα από βουλευτές που αποχωρήσουν. Κι αυτό με δεδομένο ότι ήδη έχουν αποχωρήσει οι δυο βουλευτές της Ομπρέλας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει αρμοδιότητες σε βουλευτές και στελέχη της Κουμουνδούρου για την συσπείρωση του δυναμικού της Κουμουνδούρου και με στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: «Πάμε κι όπου βγει και στις θεομηνίες»

Προϋπολογισμός 2024: Νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες, ακρίβεια και αυξήσεις ΦΠΑ

Ο Μητσοτάκης φορολογεί τους «μικρούς» ελεύθερους επιχειρηματίες για να μην ελέγξει τους «μεγάλους» και ψηφοφόρους της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter