Συνεδριάζει το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Συνεδριάζει το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ

Σήμερα στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, με διευρυμένη σύνθεση, στο ξενοδοχείο «Caravel».

Η συνεδρίαση της ΚΕ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Κυριακή αλλά αναβλήθηκε για διαδικαστικούς λόγους, γίνεται στον απόηχο της ρήξης Γεννηματά – Βενιζέλου, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, υπήρξαν πολλά στελέχη που, μετά τα γεγονότα και τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν, είχαν εισηγηθεί την επίσπευση της συνεδρίασης της ΚΕ, κάτι που δεν έγινε. Εξάλλου, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου, επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης, ακόμη και όσα διαφώνησαν με τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά στην «υπόθεση Βενιζέλου», ακολούθησαν μία κοινή γραμμή στο πνεύμα της ενότητας και της συσπείρωσης ενόψει εθνικών εκλογών.

Ωστόσο, η Κεντρική Επιτροπή είναι ένα διευρυμένο κομματικό όργανο και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει με βεβαιότητα ότι οι… γκρίνιες δεν θα είναι πιο ηχηρές! Παρ’ όλα αυτά, διανύουμε μια σύντομη και κρίσιμη – και για το ΚΙΝΑΛ – προεκλογική περίοδο και θεωρείται απίθανο να προκληθεί νέα εσωστρέφεια στο κόμμα για τα… μάτια του Ευάγγελου!

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι τα ψηφοδέλτια του κόμματος και η στρατηγική του, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Και μιας και ο λόγος για τα ψηφοδέλτια, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απόψεις των μελών της ΚΕ για τις δύο πρώτες θέσεις του Επικρατείας, τις οποίες καταλαμβάνουν, με απόφαση της κυρίας Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης και ο Θεόδωρος Μαργαρίτης – εν ολίγοις, στελέχη που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ… 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter