Συνεδριάζει το EuroWorking Group – Τα 800 εκατ. της υποδόσης ζητά η Αθήνα

Συνεδριάζει το EuroWorking Group – Τα 800 εκατ. της υποδόσης ζητά η Αθήνα

Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, θα συζητηθούν στο σημερινό EuroWorking Group, με το οποίο ξεκινούν επί της ουσίας οι προκαταρκτικές συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά δια του εκπροσώπου της Γιώργου Χουλιαράκη θα παρουσιάσει στην Ευρωομάδα όλα τα στοιχεία για την μέχρι τώρα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και θα ζητήσει την εκταμίευση του νέου ποσού.

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, θα έχουν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον κοινοτικό επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Στο μεταξύ, την επόμενη Δευτέρα, στην Αθήνα αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών προκειμένου να ελέγξουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα. Από το «κόσκινο» των δανειστών θα περάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter