Συνεδριάζει το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το ερωτηματολόγιο

Συνεδριάζει το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το ερωτηματολόγιο

Συνεδριάζει το πρωί στις 12:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις του Σαββατοκύριακου.

Κύριο θέμα στη συζήτηση αναμένεται να είναι το ερωτηματολόγιο που έθεσε ο Στέφανος Κασσελακης στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητά να πάρουν θέση για ταυτοτικά ζητήματα του κόμματος.

Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής ζήτησε από το πρωί η Όλγα Γεροβασίλη:

«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος» τόνιζε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης – Όλγα Γεροβασίλη: Ζητά έκτακτη σύγκληση ΠΓ και ΚΕ για το ερωτηματολόγιο στο iSYRIZA

«Να υπερβούμε τους εαυτούς μας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού θα βρίσκεται στο Λονδίνο. Το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση του LSE.

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών, ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει πως το ερωτηματολόγιο «δίνει φωνή στα μέλη».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ που οραματίζομαι, ο Πρόεδρος και τα Όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη. Γνωρίζω ότι είναι κάτι ασυνήθιστο για την πολιτική σκηνή στη χώρα μας, αλλά για να μιλήσουμε ξανά στην κοινωνία πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ακούσουμε την κοινωνία. Το να δώσουμε φωνή στα μέλη ήταν βασική μου δέσμευση από την πρώτη στιγμή, όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter