Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκε στην Κουμουνδούρου η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες, ήταν η πρώτη μετά το αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης ενώ αποφασίστηκε το ερχόμενο Σάββατο να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα κυρίως για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε ένα μεγάλο δημοκρατικό - προοδευτικό κόμμα.

Κομβικής σημασίας για τη μετεξέλιξη αυτή θα είναι το συνέδριο του κόμματος στο τέλος του χρόνου ενώ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ακούστηκαν αντικρουόμενες απόψεις για το αν πρέπει το κόμμα να ανοίξει από τώρα τις πόρτες του στα νέα μέλη η να προηγηθεί το συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός στην εισήγησή σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε με το αποτέλεσμα των εκλογών ως ο Προοδευτικός Πόλος και συνεπώς πρέπει από τώρα να προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις.

Στον αντίποδα διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για το τι είδους σχέση θα έχουν τα νέα μέλη με το κόμμα, αν για παράδειγμα στο επικείμενο συνέδριο θα έχουν δικαίωμα ψήφου ή όχι αλλά και για το εάν πρέπει να παραμείνει το όνομα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία ή να ενσωματωθεί η Προοδευτική Συμμαχία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, διατυπώθηκε και ο φόβος τα μέλη του κόμματος να επικεντρωθούν στη ζύμωση για τα εσωκομματικά το επόμενο διάστημα και μέχρι το συνέδριο και να χάσουν την επαφή με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

Τέλος συζήτηση τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κόμμα το επόμενο διάστημα δεν έγινε και τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην κεντρική επιτροπή.

Τσίπρας: Το 31,53% ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισήγησή του, τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά, αντίθετα, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

Για αυτό το λόγο και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών. Βασικός στόχος είναι μέχρι, το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.