Συνεδριάζουν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων για την πανδημία

Έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την πανδημία στον κλάδο, παρουσία Τσιάρα.

Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, 21 Απριλίου 2020.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση :

Με πρόσκληση του Προέδρου, Δημήτρη Βερβεσού, λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την πανδημία, συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη 21 Απριλίου 2020 και ώρα 13:00, με τηλεδιάσκεψη, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα συζητήσει τα κάτωθι θέματα:

1. Τα μέτρα οικονομικής στήριξης του δικηγορικού κλάδου (φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μείωση μισθώματος επαγγελματικής στέγης).

2. Τα ζητήματα που ανακύπτουν από την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων.

3. Τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί κατά την υλοποίηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

4. Η άμεση προώθηση της ψηφιακής/ ηλεκτρονικής δικαιοσύνης.

5. Η ανάγκη άμεσης εκκαθάρισης και καταβολής των αμοιβών Νομικής Βοήθειας.

6. Η χορήγηση βοηθήματος από τον λογαριασμό του ΟΑΕΔ.

7. Εκκρεμή θέματα αρμοδιότητας ΕΦΚΑ προς δικηγόρους

Στη συνεδρίαση έχει κληθεί και θα λάβει μέρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Κυβέρνησης και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των Προέδρων επί θεμάτων αρμοδιότητάς του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.