«Συνέδριο ante portas – πώς πορευόμαστε»

«Συνέδριο ante portas – πώς πορευόμαστε»

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις εκλογές του Ιουλίου οι σκόπιμες αυταπάτες που καλλιεργούσε η ΝΔ στους πολίτες αποκαλύφθηκαν, ενώ τα ολέθρια αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον ορατά στην κοινωνία.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει τη δημοκρατική και πολιτική ευθύνη να ορθώσει ένα τείχος, υπερασπιζόμενος τα επιτεύγματα της κυβερνητικής του θητείας από τη μια, σεβόμενος παράλληλα τους πολίτες που τον στήριξαν παρά τον επικοινωνιακό βομβαρδισμό που δέχτηκαν από την άλλη.

Στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να λείπει κανείς. Ο αμοραλισμός και ο κυνισμός με τους οποίους κινείται η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο καθυστερήσεων.

Οι πολίτες που μας στήριξαν και μας στηρίζουν προέρχονται

από ένα ευρύτατο φάσμα που ξεκινά από την Αριστερά και φτάνει έως το κέντρο ή ακόμη και τη Δεξιά που αντιλαμβάνεται ότι ο ασύδοτος νεοφιλελευθερισμός είναι ένα μοντέλο που δεν τους περιλαμβάνει. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται όσο προχωρά η κυβερνητική θητεία, έχουν ανάγκη από έναν πολιτικό φορέα που θα τους εκφράζει και στα προτάγματα και στο ύφος.

Η ανασυγκρότηση του κόμματος, η μαζική συμμετοχή νέων μελών, η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες και η εκπόνηση ενός σύγχρονου σχεδίου μακρόπνοης προοδευτικής διακυβέρνησης είναι βασικές προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό. Επειδή, όμως, φορείς άσκησης της πολιτικής είναι και τα πρόσωπα, πιστεύω βαθιά ότι θα βοηθούσε σημαντικά το όλο εγχείρημα η αξιοποίηση νέων στελεχών που βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά αποδεδειγμένα έχουν γνώσεις και ιδέες, όπως και την ικανότητα να τις περάσουν στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να δείξει ότι έχει στελεχιακό βάθος και για να συμβεί αυτό πρέπει να τους δοθεί ρόλος, ακόμη κι αν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι ρόλοι αυτοί.

Οι ιδέες, οι ρίζες και οι κυβερνητικές μας παρακαταθήκες είναι πολύ βαθιές για να φοβόμαστε την πιθανότητα εκφυλισμού μέσα από τη διαδικασία της διεύρυνσης. Τουναντίον, εάν από κάτι κινδυνεύει ο χώρος μας, είναι να ακολουθήσει την παγκόσμια δυτική προοδευτική παράταξη, η οποία ενταγμένη στο νεοφιλελεύθερο πρότυπο διαχωρίζεται από τους συντηρητικούς αποκλειστικά με την εφαρμογή identity politics. Ενα σύγχρονο και μεγάλο κόμμα της Αριστεράς αποτελεί κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα απέναντι σε κάθε είδους αδιέξοδα. Γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσουμε τάχιστα όλοι μαζί στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Μάριος Κάτσης είναι βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter