Συνέδριο ΔΗΣΥ ή… το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας

Συνέδριο ΔΗΣΥ ή… το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μας

Υπό τους ήχους του τραγουδιού της Ελευθερίας Αρβανιτάκη «Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι» υποδεχόταν μία μεσαίας χωρητικότητας αίθουσα μπάσκετ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των συνέδρων ανέρχεται σε 3.000, οι διοργανωτές δεν ρίσκαραν να… καπαρώσουν την αρένα του ΣΕΦ, υπό τον φόβο των άδειων καθισμάτων. Λίγο ο καύσωνας, λίγο τα κομματικά συνέδρια, για τα οποία έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους μέχρι και τα… κομματικά στελέχη, προτιμήθηκε η «μαζεμένη» αίθουσα μπάσκετ!

Η εν λόγω αίθουσα γέμισε, πάντως, ενώ το ενδιαφέρον στοιχείο του συνεδρίου ήταν η προσέλευση παλαιών και νεότερων πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ όλων των τάσεων: από τον Τάσο Γιαννίτση και τον Γιώργο Ανωμερίτη, μέχρι τον Φίλιππο Πετσάλνικο (νυν στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου) και την Τώνια Αντωνίου. «Πρώτη φορά γίνεται αυτό, να έρχονται σε συνέδριο της κεντροαριστεράς οι πάντες, διαφωνούντες και μη», έλεγε στο Documento ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος. Η Άννα Διαμαντοπούλου, πάντως, δεν ήλθε…

Όσο για το διάδοχο σχήμα της ΔΗΣΥ, το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς δηλαδή, η κυρίαρχη τάση παραμένει να διατηρήσει την πολυκομματική του μορφή, καθώς τα περισσότερα κόμματα που συγκροτούν την Συμπαράταξη – πλην της ΔΗΜΑΡ – δεν δείχνουν καμία διάθεση να διαλυθούν.

«Φαντάζεστε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ;», μας έλεγε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος. «Το ΚΙΔΗΣΟ, στην τελική, είναι μικρό και νέο κόμμα» – παρ’όλα αυτά, ούτε ο Γ. Παπανδρέου επιθυμεί τη διάλυση του… μικρού και νέου κόμματός του – «αλλά το ΠΑΣΟΚ, ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διαλυθεί», δήλωσε στο Documento ο κ. Πετσάλνικος, για να καταλήξει με την χαρακτηριστική ατάκα «όλοι στην καρδιά μας είμαστε ΠΑΣΟΚ»!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter