Συνέδριο ΝΔ: Από τις γραβάτες του Καραμανλή… στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Συνέδριο ΝΔ: Από τις γραβάτες του Καραμανλή… στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Γραβάτες με πολιτικό μήνυμα, σταρ-λοιμωξιολόγους αλλά και αναφορές στον Άγιο Παΐσιο περιλάμβανε το 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Σταχυολογώντας:

  • Στο συνέδριο το παρών έδωσαν τόσο η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη, όσο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Και αν ο κ. Εξαδάκτυλος ξεχώρισε για την προκλητική του αναφορά σε «άθλια αντιπολίτευση» και «έλλειψη ευθύνης στην ελληνική κοινωνία» ήταν η κ. Παγώνη που έκλεψε την παράσταση και σχολιάστηκε έντονα για την απόφασή της να έχει ως φωτογραφία φόντου στο κινητό της… την ίδια.

    • Στιλιστικά, την παράσταση έκλεψε η γραβάτα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σε χρώμα γαλάζιο και ντεσέν από μικροσκοπικά τσολιαδάκια. Η επιλογή δεν διέφυγε της προσοχής των συνέδρων – άλλωστε «έβγαζε μάτι». Τί ήθελε να πει; Στο Συνέδριο τίποτα, όπως αποδείχθηκε. Θα δείξει…

    Η γραβάτα του Κώστα Καραμανλή «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο Συνέδριο της ΝΔ (φωτο) - e-ptolemeos.gr

  • Κορυφαία στιγμή του Συνεδρίου η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όπου μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην τηλεοπτική επιτυχία του Αγίου Παϊσίου(!). «Μας εξοργίζουν τα αποτρόπαια εγκλήματα που κατακλύζουν κάθε μέρα την επικαιρότητα στην τηλεόραση… η ωμή βία, ο κυνισμός… αλλά μας εγκαρδιώνει ότι εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν στην ίδια τηλεόραση τη ζωή του Αγίου Παϊσίου», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, γυρίζοντας τον χρόνο στη δεκαετία του ’50 και το αλησμόνητο για τον πάσης φύσεως ακροδεξιό και συντηρητικό τρίπτυχο του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλείται και ο ιστότοπος iEidiseis, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ερωτώμενος γιατί επέλεξε ο Σαμαράς «να κάνει Κούγκι το συνέδριο», απάντησε με ύφος πραγματικής απορίας : «Δεν καταλαβαίνω τί εννοείτε. Αν δεν τα έλεγε όλα αυτά, τότε θα γινόταν το κούγκι. Στις κάλπες. Γιατί κάποιος θα πρέπει να την εκφράσει και αυτή τη ρημάδα τη δεξιά για να βρει έναν, έστω λόγο, να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει τη σημερινή ΝΔ», γεγονός που έρχεται να υπενθυμίσει πως η εθνικιστική Δεξιά συνεχίζει να διεκδικεί τον δικό της ρόλο εντός της ΝΔ.

Ίσως το καλύτερο σχόλιο σχετικά με το συνέδριο του κυβερνώνος κόμματος να ανήκει στον πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος επισήμανε πως «στο συνέδριο ΝΔ έδιναν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter