Συνέδριο ΝΔ:  Ποτάμια και τσολιαδάκια πριονίζουν το κλαρί του Μητσοτάκη

Συνέδριο ΝΔ:  Ποτάμια και τσολιαδάκια πριονίζουν το κλαρί του Μητσοτάκη
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα των εργασιών του 14ο Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo, Κυριακή 8 Μαϊου 2022. (ΤΑΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Από την εγκληματικότητα στους δρόμους και τον Παΐσιο του Αντώνη Σαμαρά μέχρι τη γραβάτα με τα τσολιαδάκια του Κώστα Καραμανλή (του τη χάρισε ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης), οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η πατριωτική δεξιά (light ή με αυξημένα λιπαρά) όχι μόνο είναι παρούσα στο εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης αλλά τον αναμένει και στη γωνία.

Όπου γωνία θα μπορούσε να είναι είτε η «συνδιαχείριση» στο Αιγαίο (την προπαγάνδισε το σαββατοκύριακο το in.gr του Β. Μαρινάκη) και τη ΝΑ Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες (έρχεται άλλωστε η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και οι πιέσεις πέραν του Ατλαντικού χτύπησαν κόκκινο λέει το ρεπορτάζ…) είτε η ενσωμάτωση στη ΝΔ ακροκεντρώων σημιτικών όπως ο κ. Φλωρίδης και η κ. Διαμαντοπούλου.

Στο διά ταύτα οι κόκκινες γραμμές στο συνέδριο της ΝΔ τέθηκαν εκ νέου κι ας πέρασε, ως είθισται, η είδηση κάτω από τα ραντάρ του συστημικού Τύπου για τον οποίο ήταν απλά Κυριακή όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε Ποτάμι» και ότι «κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει» την ημέρα μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα» έλεγε πως στην Ελλάδα κυβερνά το κέντρο!

Προφανώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η αιχμή (προς Σαμαρά) Μητσοτάκη στο κλείσιμο ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα λαϊκό, αστικό και πολυσυλλεκτικό πάνω από όλα. Είναι μια παράταξη που έμεινε όρθια όταν κλονίζονταν μεγάλες πολιτικές δυνάμεις. Κλονίστηκε και η ΝΔ στην εποχή της μεγάλης κρίσης. Είχαμε φτάσει να πάρουμε 18% αλλά ξαναπιάσαμε το 40%».

Και τι δεν είχε πάντως το μενού της ομιλίας Σαμαρά. Μέχρι και κριτική για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. Πριονοκορδέλα πέρασε ο πρώην πρωθυπουργός το σύνολο των πολιτικών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι ας είχε δώσει εντολή στους δικούς του βουλευτές κι στελέχη να μην σηκώσουν τους τόνους. Στην άλλη πλευρά (στην Καραμανλική πτέρυγα) το μήνυμα φορούσε φουστανέλα. Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι τον Ιούνιο η Κυβέρνηση πρέπει να πιει το πικρό ποτήρι της έγκρισης από τη Βουλή των ενδιαμέσων συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία και έχει ενδιαφέρον πως θα υπερασπιστεί την δική του πολιτική του βέτο (που δεν ήταν ποτέ βέτο αλλά τέλος πάντων) έχοντας μάλιστα στο πλάι του την Ντόρα Μπακογιάννη!

Τα νεότερα πάντως θα έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η ταύτιση του Κυριάκου με την Ουάσινγκτον κρύβει οδυνηρές για την πατριωτική δεξιά παραχωρήσεις και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εξελίξεις στην δεξιά πολυκατοικία. Ένα μικρό μόνο δείγμα τους λάβαμε στο Συνέδριο αυτό το σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης

 Μία ακόμα θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη από το συνέδριο της ΝΔ   

Ομιλία Σαμαρά: Το δόγμα «νόμος και τάξη» έγινε… προσευχή στον Παΐσιο! (Video)

ΟΝΝΕΔίτης στο συνέδριο: Ο ελιτισμός στελεχών της κυβέρνησης, απειλή για τη χώρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter