Συνέδριο ΝΔ: Ξεκινάει με ομιλία Μητσοτάκη αλλά θα μιλήσει και ο Σαμαράς

Συνέδριο ΝΔ: Ξεκινάει με ομιλία Μητσοτάκη αλλά θα μιλήσει και ο Σαμαράς

Το συνέδριο που έχει βασικό σύνθημα “το μέλλον αρχίζει τώρα” θα ξεκινήσει με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την Κυριακή θα μιλήσει και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Το 13ο συνέδριο της ΝΔ που θα αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, θα συμμετέχουν 1764 σύνεδροι και 5.639 παρατηρητές.

Η πλειοψηφία των συνέδρων ανήκει στην ηλικία το 35-44, (24,9%) και 25-34 (24,8%). Το 5,6% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-24 το 21,3% είναι από 45-54, το 13,4% είναι από 55-64 και ένα 10% είναι άνω των 65 ετών.

 Με τις γυναίκες πάντως δεν τα πάει καλά η ΝΔ αφού η αναλογία είναι δύο προς ένα, 66,5% είναι άνδρες και 33,5% γυναίκες.

“Το μέλλον αρχίζει τώρα”

 Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του κόμματος το συνέδριο θα προσδιορίσει την φυσιογνωμία της ΝΔ μετά τη νίκη στις εκλογές ανάληψη της εξουσίας. 

Το ενδιαφέρον είναι την τρίτη ημέρα, την Κυριακή όπου εκτός από τον πρωθυπουργό που θα μιλήσει στο κλείσιμο, θα μιλήσουν νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι επίτροποι της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρόεδρος του Συνεδρίου και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το Σάββατο το συνέδριο θα είναι χωρισμένο σε θεματικές -η μάχη κατά του λαϊκισμού και η κλιματική αλλαγή. Εκτός από τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματος στο συνέδριο θα μιλήσουν και 13 προσκεκλημένοι ομιλητές Έλληνες και ξένοι. Συνολικά έχουν δηλώσει πρόθεση να μιλήσουν το 10% των συνέδρων, κάτι που περιορίζει την διάρκεια στα 3 λεπτά, όχι βέβαια για τους κορυφαίους ομιλητές.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί και νυχτερινός αγώνας δρόμου όπου έχουν δηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από 300 δρομείς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter