Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των σταυρών

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η μάχη των σταυρών

Στους διαδρόμους και στην αρένα του γηπέδου του Ταε Κβον Ντο, την τελευταία μέρα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δίνεται μάχη των σταυρών στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέων μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τα μέλη της ΚΠΕ θα είναι 301 και έχουν κατατεθεί 464 υποψηφιότητες. Αναμένεται να έχουν τη μερίδα του λέοντος στελέχη της ηγετικής ομάδας.

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, το μέσημέρι της Κυριακής, λειτουργεί, όπως λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, ως το πολιτικό επιστέγασμα της οργανωτικής-κομματικής ανασυγκρότησης και η αρχή στη νέα πορεία, με στόχευση σε εκλογικά ποσοστά …κυβερνητικής πρωταγωνιστικής παρέμβασης.

Στις 2.20 το μεσημέρι της Κυριακής ο Νίκος Ανδρουλάκης- λίγο πριν ψηφίσει και ο ίδιος στην κάλπη για την ΚΠΕ- βρέθηκε στην αίθουσα Τύπου και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους.

Οπως είπε, είναι αισιόδοξο το μήνυμα που βγαίνει από το 3ο συνέδριο . Είναι η πιο ηχηρή “δημοσκόπηση” αυτό που έγινε μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου, παρατήρησε. Και πρόσθεσε: “μια φωτογραφία χίλιες λέξεις”.

Ψευτοδίλημμα, χαρακτήρισε αυτό που θέτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις συνεργασίες, δηλαδή με ποιον θα πάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.  Αναφέρθηκε επίσης στη ενότητα που υπάρχει και στην αντίληψή του για την πορεία με όλα τα στελέχη μαζί. ” Βήμα βήμα προς τη δόξα”, είπε χαριτολογώντας.

Οταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι η δεύτερη θέση στις εκλογές περιορίστηκε να πει ότι όσα ανέφερε στην πρωτομιλία του, ότι δηλαδή δεν υπάρχει “ταβάνι”.
Παράλληλα, και για τις αυτοδιοικητικές, τόνισε ότι είναι κατά των χρισμάτων και προέταξε την επιλογή μέσω συμμετοχικών διαδικασιών και πιο καινοτόμων τρόπων, όπως τόνισε. Και γενικεύοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε : “Δεν θέλω ένα κόμμα αλαζονικό”.

Δείτε εδώ την ομιλία του:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter