Συνέδριο πριν από το συνέδριο

Συνέδριο πριν από το συνέδριο

Τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Γιώργος Σταθάκης. Αφού αρνήθηκε όλα τα κομματικά αξιώματα που του προτάθηκαν, ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να δώσει πανευρωπαϊκή διάσταση στο έργο του.

Για τον λόγο αυτό έχει απευθυνθεί σε πολιτικούς από τον χώρο της ευρωπαϊκής Aριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικονομίας, τους οποίους έχει καλέσει στην Ελλάδα, ενώ έχει ζητήσει και τη συνδρομή τους για τη σύνταξη του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο προγραμματίζεται για τον Μάρτιο – δηλαδή πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει προς το Πάσχα. Και αυτό προκειμένου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να εγκρίνει το πρόγραμμα του κόμματος.

Βύρωνας

Για να έχετε μια εικόνα για το πώς πάει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, ο Doctor πήγε για χάρη σας στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος. Eμαθα λοιπόν ότι στον Βύρωνα μέσα σε μία μέρα γράφτηκαν 147 άτομα. Και μάλιστα σε μία συνεδρίαση στην οποία δεν υπήρχε «κράχτης», δηλαδή δεν μιλούσε κάποιο κεντρικό πολιτικό στέλεχος.

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, ρώτησα πόσα ήταν τα μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα. Κανείς δεν αποκάλυπτε το κομματικό μυστικό παρά τις πιέσεις που άσκησα. Μέχρι που μια κυρία είπε μέσα από τα δόντια της «85» και έφυγε. Γίνεται δουλίτσα, δηλαδή.

Το σονέτο του συνεδρίου

Οπαδός της κλασικής μουσικής μας προέκυψε ο Γιάννης Κουτσούκος. Του ανέθεσαν την προεδρία του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και ομολογουμένως τα έβγαλε πέρα, καθώς γνωρίζει το κόμμα και τους ανθρώπους του όσο λίγοι.

Το καλύτερο όμως ο Γ. Κουτσούκος το φύλαγε για το τέλος. Λίγο προτού πέσει η αυλαία του συνεδρίου είπε δύο λόγια ενθαρρυντικά προς τους συνέδρους: «Διαψεύσατε τις Κασσάνδρες των “Ρέκβιεμ”. Είμαστε με την “Aνοιξη” του Βιβάλντι».

Και πού να ήξερε ο Γ. Κουτσούκος ότι τον Βιβάλντι τον αποκαλούν «κόκκινο παπά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter