Συνέλαβαν και σέρνουν σε δίκη ακόμα και τους δικηγόρους Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη

Συνέλαβαν και σέρνουν σε δίκη ακόμα και τους δικηγόρους Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δικηγόρων που βρέθηκαν σήμερα στα Εξάρχεια για να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.  

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. νωρίτερα προσήγαγαν τον δικηγόρο και μέλος του ΔΣΑ, Θανάση Καμπαγιάννη, που ζήτησε να μην παραβιαστούν τα υγειονομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των προσαγωγών. «Είμαι εδώ με θεσμική ιδιότητα και το ξέρετε και παρότι σας συστήθηκα ως δικηγόρος εσείς με προσάγετε» είπε ο ίδιος κατά την προσαγωγή του.

Ο Κώστας Παπαδάκης ήταν ανάμεσα σε όσους προσήχθησαν από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην οδό Ναυαρίνου.

Οι συλλήψεις έγιναν με βάση το άρθρο 285 ΠΚ για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που τιμωρείται με χρηματική ποινή έως και φυλάκιση, τη στιγμή που οι μόνοι επικίνδυνοι για τη διασπορά covid ήταν οι αστυνομικοί που αρνούνταν να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα.

Οι δύο δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο documentonews.gr o Κώστας Παπαδάκης κατά την απολογία τους ζήτησαν να γίνει μήνυση κατά του Αττικάρχη (Γ. Αστυνομικού Διευθυντή) και κατά παντός άλλου υπευθύνου «για παράβαση καθήκοντος γιατί συλληφθήκαμε δύο δικηγόροι σε χώρο που παρείχαμε υπηρεσία και παρα ταύτα μας συνέλαβαν. Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος και δεύτερον γιατί ενώ μας κατηγορούν με βάση το άρθρο 285 μας έβαλαν 80 άτομα σε μία κλειστή και μη αεριζόμενη αίθουσα και οι αστυνομικοί έπιαναν ταυτότητες προσωπικά αντικείμενα και σακίδια δεκάδων ανθρώπων με τα ίδια γάντια».

_x000D_
_x000D_

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την…

Δημοσιεύτηκε από Eleftheria Elfie Tompatzoglou στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter