Συνέλαβαν συγγενή βουλευτή της ΝΔ στη Λάρισα για πιθανή βιομηχανική ρύπανση

Συνέλαβαν συγγενή βουλευτή της ΝΔ στη Λάρισα για πιθανή βιομηχανική ρύπανση

Συγγενικό πρόσωπο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα συνελήφθη για πιθανή ρύπανση περιβάλλοντος από μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων στην οποία εργαζόταν και η ίδια ως νομική σύμβουλος.

Πρόκειται για στενό συγγενικό πρόσωπο της Στέλλας Μπίζιου που εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Λάρισα.

Ο 30άχρονος, είναι πρόεδρος σε μεγάλη βιομηχανία τυροκομικών προϊόντων με έδρα την περιοχή Βοδιανά Ελασσόνας και συνελήφθη, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», έπειτα από αυτοψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον ποταμό Τιταρήσιο για πιθανή ρύπανση.

Είχαν προηγηθεί σοβαρές καταγγελίες από τοπικές κοινότητες για ρύπανση του ποταμού από λύματα της γνωστής εταιρείας ενώ υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Το κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, φέρεται να διαπίστωσε πως από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού της τυροκομικής επιχείρησης που εδρεύει «υπήρχε ροή λευκού υγρού απόβλητου» εντός της κοίτης του Ελασσονίτη ποταμού.

Στην ίδια λοιπόν αυτή «οικογενειακή» επιχείρηση εμφανίζεται να εργαζόταν ως νομική σύμβουλος η Στέλλα Μπίζιου ενώ διετέλεσε για τουλάχιστον δυο χρόνια, όπως προκύπτει από τα σχετικά δημόσια έγγραφα της εταιρείας, μέλος του Δ.Σ. Φαίνεται να παραιτήθηκε από την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ στις 31-5-2019.

Μάλιστα παρευρέθηκε και στην κοπή της πίτας.

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εισαγγελικής εντολής διότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα ληφθέντα δείγματα δεν έχουν ακόμη βγει.

Αναμένεται λοιπόν το πόρισμα των αρχών ώστε να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για λύματα που ρυπαίνουν το περιβάλλον ή για επεξεργασμένα υπολείμματα του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης.

Πάντως, κάτοικοι, μιλούν για σοβαρό περιβαλλοντολογικό έγκλημα και για ασυνείδητους επιχειρηματίες που μολύνουν τον ποταμό τις βραδινές ώρες και καταλαβαίνουν μονάχα από κέρδος και όχι από προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω επιχείρηση έχουν επιβληθεί για περιβαντολλογικές παραβάσεις στο παρελθόν πρόστιμα ύψους χιλιάδων ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter