Συνελήφθη έχοντας φορτώσει το όχημά του με… 740 κιλά ακατάλληλων οστράκων!

Συνελήφθη έχοντας φορτώσει το όχημά του με… 740 κιλά ακατάλληλων οστράκων!

Επτακόσια τριάντα επτά κιλά (737 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη και ένας 35χρονος ημεδαπός για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, με το οποίο μετέφερε σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα).

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε, συνολικά τριάντα έξι (36) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους επτακοσίων τριάντα επτά κιλών (737 kg), στο σύνολό τους ακατάλληλα για κατανάλωση, εκ των οποίων διακόσια είκοσι κιλά (220 kg) υπολειπομένων διαστάσεων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω οχήματα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter