Συνελήφθη για «διακεκριμένη φθορά» δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ επειδή έσβηνε φασιστικά συνθήματα!

Συνελήφθη για «διακεκριμένη φθορά» δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ επειδή έσβηνε φασιστικά συνθήματα!

Συνελήφθη στο Καρπενήσι ο Δημήτρης Ζώτος, που έχει διατελέσει δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επειδή έσβησε φασιστικό σύνθημα σε δρόμο στην είσοδο της πόλης. 

Σε βάρος του απαγγέλθηκε η κατηγορία της “διακεκριμένης φθοράς πράγματος χρησιμεύοντος στο κοινό όφελος”, ωστόσο διέφυγε την αυτόφωρη διαδικασία και τη διανυκτέρευση στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.  

“Ποτέ και πουθενά δημόσιο χώρο, χρόνο, χρήμα στην εγκληματική οργάνωση”, είναι ο μήνυμα του ίδιου. 

Σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), αστυνομικοί του Α.Τ. Καρπενησίου προχώρησαν στη σύλληψη του δικηγόρου «διότι έσβησε ένα προκλητικό λιβελογράφημα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην είσοδο της πόλης του Καρπενησίου». 

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί «έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή και τον παραπέμπουν σε αυτόφωρο με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς!!! Μόνο και μόνο επειδή είναι δικηγόρος δεν κρατήθηκε.»

Ο Δημήτρης Ζώτος δήλωσε: «Είδα το σύνθημα των φασιστών στην είσοδο του Καρπενησίου που το κάψανε οι ναζί ως μια μεγάλη πρόκληση. Εξοργιστκό ότι δεν το αποκατέστησε ο Δήμος. Δεν είναι δυνατό σε μαρτυρικές πόλεις να ανεχόμαστε να βρωμίζουν τους τοίχους με ναζιστικά σύμβολα οι απόγονοι τους.»

«Η σπουδή των λαγωνικών της ΕΛΑΣ να συλλάβουν τον δικηγόρο για αντιφασιστική δράση, όταν έγραψε “έξω οι φασίστες από το Καρπενήσι’ δείχνει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα εκατοστό η κάθαρση των χρυσαυγίτικων πυρήνων στη ΕΛΑΣ παρά τις υποσχέσεις Τόσκα. Αντίθετα, η ΕΡΤ φροντίζει να ξεπλένει τα εγκλήματα τους με προβολή του φύρερ Μιχαλολιάκου την μέρα των Χριστουγέννων!», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ που ζητά «να τελειώνουμε με την κατασταλτική δράση της ΕΛΑΣ στο πλευρό των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.»

https://www.facebook.com/lawyersjailgoldendawn/posts/1521520074602276

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter