Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος

Συνελήφθη ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

Συνελήφθη σήμερα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος γιος του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, της γνωστής οικογένειας, που κατείχε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Η σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου αφορά την άρνηση από πλευράς του να επιβεβαιώσει με όρκο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όρκος ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή για δικαστική υπόθεση με την εταιρεία Καρυπίδη, η οποία ήταν πρώην συνεργάτης της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων ο Δ. Μαρινόπουλος αναμένεται να αφεθεί σύντομα ελεύθερος, καθώς θα επικαλεσθεί το γεγονός ότι η επίμαχη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Η πλευρά Μαρινόπουλου έχει ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι Μαρινόπουλος και Αφοί Καρυπίδη το 2014 είχαν συνεργαστεί, καθώς η δεύτερη εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης και στη συνέχεια με την πρώτη υπέγραψαν συμφωνία δικαιόχρησης (franchising).

Στις αρχές του 2016 ανακοινώθηκε από κοινού η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης, ενώ λίγους μήνες μετά ξεκίνησε δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών με κάθε μία να διεκδικεί χρήματα από την άλλη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.