Συνελήφθη ο Δημήτρης Μαρινόπουλος

Συνελήφθη σήμερα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος γιος του Λεωνίδα Μαρινόπουλου, της γνωστής οικογένειας, που κατείχε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

Η σύλληψη του Δημήτρη Μαρινόπουλου αφορά την άρνηση από πλευράς του να επιβεβαιώσει με όρκο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία σε δικαστικό επιμελητή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όρκος ζητήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή για δικαστική υπόθεση με την εταιρεία Καρυπίδη, η οποία ήταν πρώην συνεργάτης της αλυσίδας Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων ο Δ. Μαρινόπουλος αναμένεται να αφεθεί σύντομα ελεύθερος, καθώς θα επικαλεσθεί το γεγονός ότι η επίμαχη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Η πλευρά Μαρινόπουλου έχει ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι Μαρινόπουλος και Αφοί Καρυπίδη το 2014 είχαν συνεργαστεί, καθώς η δεύτερη εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης και στη συνέχεια με την πρώτη υπέγραψαν συμφωνία δικαιόχρησης (franchising).

Στις αρχές του 2016 ανακοινώθηκε από κοινού η λύση της σύμβασης δικαιόχρησης, ενώ λίγους μήνες μετά ξεκίνησε δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών με κάθε μία να διεκδικεί χρήματα από την άλλη.

Ετικέτες