Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί για διαφθορά!

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί για διαφθορά!

Νωρίς σήμερα το πρωί (18/6) ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές, κατηγορούμενος για διαφθορά στην υπόθεση της περιβοήτης ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ!

Οπως αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Γάλλος αξιωματούχος συνελήφθη μετά από καταγγελίες για ατασθαλίες και συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι», στη πιο «αμαρτωλή» ανάθεση Μουντιάλ που έγινε ποτέ, σαν αυτής του Κατάρ 2022. O παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής τέθηκε υπό κράτηση το πρωί από την αστυνομία της Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο των Παρισίων.

Ο Πλατινί πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται κατηγορούμενος για διαφθορά, αφού μια άλλη υπόθεση το 2011 του στοίχισε την προεδρία της UEFA, καθώς βρέθηκε να έχει πάρει χρήματα (1,7 εκατ ευρώ) από τον τότε πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, λίγο πριν τις εκλογές της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας το 2011, όπου εξελέγη ο Ελβετός παράγοντας, ο οποίος πριν πέντε χρόνια συνελήφθη και αυτός για διαφθορά και απομακρύνθηκε παό την FIFA! Ο Πλατινί είχε δικαιολογηθεί τότε ότι είχε πάρει τα χρήματα ως αμοιβή για τη δουλειά του σαν σύμβουλος της FIFA…

«Δεν έχει καμιά σχέση με τις κατηγορίες»

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται για διαφθορά, αναφορικά με την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Γάλλου παράγοντα, ο οποίος από το πρωί κρατείται και ανακρίνεται από τις γαλλικές αρχές. Στην ίδια ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του Πλατινί υπογραμμίζουν ότι ο παλιός αστέρας του ποδοσφαίρου δεν έχει συλληφθεί σε καμία περίπτωση, αλλά καταθέτει ως μάρτυρας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η οικονομική εισαγγελία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter