Συνελήφθησαν 6 μέλη κυκλώματος σωματεμπορίας – Αναζητούνται οι συνεργοί τους

Συνελήφθησαν 6 μέλη κυκλώματος σωματεμπορίας – Αναζητούνται οι συνεργοί τους

Πέντε άντρες και μία γυναίκα που συμμετείχαν σε κύκλωμα σωματεμπορίας συνελήφθησαν στην Αθήνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ η αστυνομία αναζητά τρεις συνεργούς τους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον το τελευταίο εξάμηνο, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εκμεταλλευόμενοι σεξουαλικά γυναίκες, από τη Μολδαβία, μέσω διαφόρων «γραφείων ερωτικών ραντεβού» της Αθήνας. Ειδικότερα, μέσω αγγελιών που καταχωρούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, εντόπιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και τις έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα, με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας που θα τους απέφερε ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές. Με την άφιξή τους στην Αθήνα, τις εγκαθιστούσαν σε δύο διαμερίσματα και σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που είχαν μισθώσει στην περιοχή του κέντρου, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη χρήση και στη συνέχεια τις διέθεταν σε διάφορα «γραφεία ερωτικών ραντεβού».

Καθημερινά οι οδηγοί παραλάμβαναν τις αλλοδαπές, από τα διαμερίσματα που διέμεναν και τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία και οικίες πελατών, όπου πραγματοποιούνταν τα ερωτικά ραντεβού, το αντίτιμο των οποίων αντιστοιχούσε σε 130 ευρώ την ώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης. Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, εκτός από τις έξι συλλήψεις, διενεργήθηκαν οκτώ κατ’ οίκον έρευνες και απελευθερώθηκαν επτά θύματα εμπορίας ανθρώπων, στα οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Από τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τέσσερα αυτοκίνητα, το ποσό των 9.720 ευρώ, πλήθος κενών υπεύθυνων δηλώσεων, με πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής και ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούσαν στη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter