Συνελήφθησαν Τζένος – Κουρτάκης, μετά από μήνυση Καμμένου – Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Συνελήφθησαν Τζένος – Κουρτάκης, μετά από μήνυση Καμμένου – Η απάντηση των ΑΝΕΛ

Αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν, στα γραφεία του ομίλου των «Παραπολιτικών», τον διευθυντή, Παναγιώτη Τζένο.

Είχε προηγηθεί μήνυση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το parapolitika.gr , αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.

Η κίνηση αυτή προκαλεί αλγεινή εντύπωση, καθώς φέρνει για πολλοστή φορά στο προσκήνιο την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας, με την κυβέρνηση να διατηρεί ακόμη το σχετικό πλαίσιο του νόμου Παρασκευόπουλου.

Οι όποιες διαφορές με δημοσιογράφους θα πρέπει να επιλύονται στα αστικά δικαστήρια, αφήνοντας τον Τύπο να επιτελεί την αποστολή του και οι υπουργοί που σέβονται το έργο τους θα έπρεπε να απαντούν στη δημοσιογραφική κριτική με επιχειρήματα, αντί να καταφεύγουν στην ενεργοποίηση του αυτόφωρου.

Δείτε τι ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, εκδότη-διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας «Παραπολιτικά», διαχειριστή της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας «Παραπολιτικά» και της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πριν από λίγη ώρα συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο διευθυντής του Ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος, στα γραφεία του Ομίλου, ενώ συνελήφθη και ο Γιάννης Κουρτάκης.

Σχόλιο από Νέα Δημοκρατία

«Οι συλλήψεις δημοσιογράφων από μια Κυβέρνηση που έχει δείξει την αποστροφή της στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι εχθρός της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης.

Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι εκείνη που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Σχόλια από το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζει τη σύλληψη των διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά», λέγοντας πως «αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης».

«Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης, που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σχόλιο για την σύλληψη έκανε και το Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ 

Στο σχόλιο αναφέρεται ότι: “Τα γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με την σύλληψη διευθυντή εφημερίδας μετά από μήνυση του Προέδρου των ΑΝΕΛ για άρθρο της εφημερίδας δείχνουν ότι ορισμένοι δεν κατανοούν το λειτούργημα του Τύπου σε μια δημοκρατία. Οι πρακτικές του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου δείχνουν ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον ρόλο των ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ορντινάτσες , ούτε διαφημιστές της εκάστοτε κυβέρνησης, πρέπει να ελέγχουν την εξουσία και τα πεπραγμένα της. Αντίθετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θεωρεί ότι πρέπει να ακούει μόνο επαίνους. Η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση της δημοκρατίας που θα οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς. Φαίνεται ότι υλοποιείται η πρόσφατη «προτροπή» του πρωθυπουργού προς τους διαδηλωτές «ότι καλά κάνετε και δεν διαβάζετε εφημερίδες».”

Σχόλιο και από το ΠΟΤΑΜΙ

Με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι καταδικάζει τη σύλληψη των διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν».

«Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν», τονίζει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του προσθέτει: “Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία”.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των κομμάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ανακοινώσεις των κομμάτων για τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ι. Κουρτάκη και του Π. Τζένου:

«Η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π. Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τους αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων.»

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

“Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ το διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι”.

Οι εργαζόμενοι των «Παραπολιτικών» εκφράζουν, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, τον αποτροπιασμό τους για τη χειραγώγηση του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας που επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Και αυτό γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατική χώρα ο δημοσιογράφος να απειλείται ή να φοβάται πριν ακόμα πιάσει την ‘’πένα” στα χέρια του. Υποχρέωσή μας είναι η ενημέρωση των πολιτών, με οποιοδήποτε τίμημα, και όχι να γίνουμε αρεστοί στους εκάστοτε κυβερνώντες».

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ξεκαθαρίζουν επίσης ότι ως επαγγελματίες και μέλη της ΕΣΗΕΑ δεν εκφοβίζονται από τέτοιες ενέργειες και δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν δυναμικά να υπηρετούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας για την αλήθεια.

Τέλος, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και τον διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter