Συνελήφθη γιατρός για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ σε αθλητές – Κατηγορείται και για απάτη στον ΕΟΠΥΥ

Συνελήφθη γιατρός για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ σε αθλητές – Κατηγορείται και για απάτη στον ΕΟΠΥΥ
Photo Credit: Unsplash

Στη σύλληψη γιατρού προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής αστυνομίας, με τη κατηγορία ότι χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η γιατρός, από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της, χορηγούσε μη εγκεκριμένες από τον ΕΟΦ θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στο σπίτι της.

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρεις κατηγορίες σκευασμάτων. Συγκεκριμένα ήταν μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ, φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της η γιατρός είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις, ενώ κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση.

Οι αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter