Συνελήφθη μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Τον μέχρι σήμερα καταζητούμενο και καταδικασμένο ως μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα τη στιγμή που η οργή του κόσμου για την καταστροφική κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα ξεχειλίζει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί με μία… «μεγάλη» σύλληψη να ανακατέψει την τράπουλα της επικαιρότητας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σύλληψη του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά που ήρθε να καλύψει απρόσμενα το… βατερλό με τον πίνακα του Πικάσο.

Διαβάστε επίσης: Σε 19 χρόνια χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Β. Σταθόπουλος

Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε, στις 23 Απριλίου -όντας φυγόδικος- σε 16 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης (Επαναστατική Αυτοάμυνα), για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (Επαναστατική Αυτοάμυνα) και για διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α.

Το δικαστήριο ωστόσο τον αθώωσε (όπως και τους δύο συγκατηγορούμενούς του Β. Σταθόπουλο και Δ.Μ.) για ενέργειες της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Σύμφωνα τώρα με την απόφαση του δικαστηρίου Δ. Χατζηβασιλειάδης μαζί με τον Β. Σταθόπουλο πραγματοποίησαν κλοπή (μετατροπή κατηγορίας από ληστεία) σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Χολαργό.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Β. Σταθόπουλου: Μία Αντιτρομοκρατική που… δεν ξέρει τι είναι τρομοκρατία

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καταζητούμενος Δ. Χατζηβασιλειάδης μέσω κειμένου του που έχει δώσει στη δημοσιότητα παλαιότερα έχει παραδεχτεί τη διάπραξη της ληστείας κατά την οποία αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος, αλλά έχει βγάλει από το κάδρο τους δύο κατηγορούμενους ισχυριζόμενος πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, ούτε με τη ληστεία αλλά ούτε και με την Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Ο ίδιος υποστηρίζει στο κείμενό του ότι υπήρξε μέλος της οργάνωσης, η οποία όμως πια δεν είναι ενεργή, πράγμα που όπως λέει σημαίνει ότι δεν διέπραξε τη ληστεία στο πλαίσιο δράσης της.

Υπενθυμίζεται πως ο Β. Σταθόπουλος καταδικάστηκε παρά τις μαρτυρικές καταθέσεις που τον τοποθετούσαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον Χολαργό την ώρα της τέλεσης του αδικήματος, ενώ η εμπλοκή του στην υπόθεση περιορίζεται, όπως υποστηρίζει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, στην ιατροφαρμακευτική βοήθεια που παρείχε στον τραυματία Δ. Χατζηβασιλειάδη, μετά τον αυτοτραυματισμό του.