Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Στο σπίτι του στη βελγική πρωτεύουσα συνελήφθη ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μετά την απόφαση της άρσης της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο και την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, έξι μήνες μετά την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου του 2020.

Ο ίδιος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μέσα από βελγικό περιπολικό σε παραληρηματικό κλίμα είπε: «Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλεφτες, άθεοι και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Ο μέχρι πρόσφατα εκ των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί για 48 ώρες στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος και θα βρεθεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Η άρση ασυλίας του ακροδεξιού Ευρωβουλευτή πέρασε με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην χρυσαυγίτης που από τα χέρια του περνούσε ό,τι συνέβαινε στον Πειραιά έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει ακόμα μία καταδίκη οκτώ μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Δείτε επίσης: Άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τον Οκτώβριο μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης διέφυγε της σύλληψης εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής.

Μετά τη σύλληψη του Γιάννη Λαγού, ο Χρήστος Παππάς, ο υπαρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, είναι ο μόνος ο οποίος παραμένει ασύλληπτος, έχοντας εκθέσει ανεπανόρθωτα την ΕΛ.ΑΣ. η οποία επιδεικνύοντας ανικανότητα τον έχασε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter