Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, εντοπίστηκε μετά από οκτώ μήνες και συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε στη σύλληψη του Χρήστου Παππά έχοντας συλλέξει πληροφορίες για το γεγονός πως ο ίδιος βρισκόταν -ως φιλοξενούμενος- σε σπίτι στου Ζωγράφου που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε 52χρονη υποψήφια με την παράταξη Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, η οποία συνελήφθη επίσης για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και αύριο, Παρασκευή στις 10 το πρωί, θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και στη συνέχεια στη φυλακή ούτως ώστε να εκτίσει την ποινή του.

Ο Χρήστος Παππάς υπήρξε φυγόδικος από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας εξαφανιστεί λίγο πριν από την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, αλλά και της ποινής του ιδίου από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (13 έτη) ως μέλος της διεύθυνσης. Μία υπόθεση η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο υπόδικος παρέμενε ασύλληπτος για μήνες, έχοντας εξαφανιστεί… μέσα από τα χέρια των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος πρώην βουλευτής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου του 2020, μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, έχοντας αρνηθεί επίσης να εκτίσει την ποινή του.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη Παππά: Η θετική εξέλιξη δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις «βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη», για το γεγονός πως ο υπόδικος πρώην βουλευτής ήταν επί μήνες ασύλληπτος. «Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς», ανέφερε με νόημα η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της.

«Μετά από 8 μήνες που στο στόχαστρο έβαζε αθώους πολίτες, η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη έφτασε και στον Υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής. Οι δημοκράτες δεν εφησυχάζουμε: πρέπει να συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε τις δηλητηριώδεις “ιδέες” τους στην κοινωνία» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter