Συνέντευξη Μαγιορκίνη: Ούτε ερώτηση, ούτε απάντηση για το σκάνδαλο παραχώρησης των τεστ σε ιδιωτικό όμιλο

Συνέντευξη Μαγιορκίνη: Ούτε ερώτηση, ούτε απάντηση για το σκάνδαλο παραχώρησης των τεστ σε ιδιωτικό όμιλο

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου με την παραχώρηση των τεστ κορονοιού σε ιδιωτική αλυσίδα διαγνωστικών κέντρων από την κυβέρνηση, στην οποία εμφανιζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος, τόσο ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, όσο και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Ν. Στραβελάκης, μίλησαν για όλα τα άλλα, αλλά δεν έθιξαν ούτε για ένα λεπτό το μείζον ζήτημα της χθεσινής ημέρας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skai.gr, ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή από τις διακοπές και ειδικά στην Αττική, σχολίασε τις δηλώσεις συναδέλφου του στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων σχετικά με πιθανό «3ο  4ο και 5ο κύμα κορονοϊού» μέσα στον χειμώνα, και εκτίμησε σχετικά με την γρίπη, ότι υπάρχει μια πρόβλεψη πως ίσως να είναι φέτος πιο ήπια σε συνδυασμό με τον μαζικό εμβολιασμό που προβλέπεται. 

Αναφερόμενος σε ένα άλλο θέμα όπου προηγούμενες δηλώσεις του είχαν προκαλέσει σάλο, το θέμα των 25 μαθητών ανά τμήμα με το άνοιγμα των σχολείων, μίλησε και πάλι για τις “ευθύνες” των μικρών μαθητών και όχι βέβαια του κράτους και του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας «τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν ως ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου τα παιδιά θα μάθουν πώς θα προστατεύονται αλλά όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και στην κοινότητα».. 

Το γεγονός ότι ούτε ο δημοσιογράφος, αλλά ούτε και ο ίδιος ο κ. Μαγιορκίνης, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν καν ένα σχόλιο ή ο καθηγητής να δώσει μια εξήγηση σε όλα όσα έχουν συμβεί σχετικά το σκάνδαλο των τεστ, καταμαρτυρεί τόσο τις δικές του ευθύνες όσο και την βούληση κάποιων μέσων ενημέρωσης να δώσουν “άφεση” σε τέτοια φαινόμενα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter