Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε μάρτυρες θεσμικής εκτροπής» (Video)

Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε μάρτυρες θεσμικής εκτροπής» (Video)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της δικαιοσύνης και των θεσμών άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 21/7 με θέμα «Η δημοκρατία-δικαιοσύνη σε πολιορκία».

Με αιχμή τις εξελίξεις γύρω από την Προανακριτική και την υπόθεση Novartis, στον απόηχο και της δίωξης της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και ευρύτερα, οι Φώτης Κουβέλης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Σπύρος Λάππας, Δώρα Αυγέρη κατηγόρησαν την κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο για σχεδιασμένη προσπάθεια με στόχο την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον «αποπροσανατολισμό» της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον χειρότερο τρόπο».

https://www.facebook.com/syrizaofficial/videos/580695846153293

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσαν ότι «δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα να διώκεται ο διώκτης υποθέσεων διαφθοράς.

Ο Φώτης Κουβέλης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, υπεύθυνος για τη Δικαιοσύνη) είπε ότι «η δικαιοσύνη είναι σε κατάσταση πολιορκίας και όταν αυτό συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν είναι ανεξάρτητη». «Πρέπει να σπάσει αυτή η πολιορκία, να λειτουργήσουν οι δικαιικοί θεσμοί όπως ακριβώς προβλέπεται. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι υπόθεση βαθιάς δημοκρατίας», υπογράμμισε.

«Η δίωξη Τουλουπάκη παρέχει ένα μήνυμα σημαντικό και γενικεύσιμο, απευθύνεται κυρίως προς τους υπόλοιπους δικαστές, ενώπιον οικονομικών διαχειρίσεων που επίκεινται και ενώπιον επιχειρήσεων που προσκρούουν σε συνταγματικές ελευθερίες και οι οποίες έχουν ξεκινήσει: Μη διανοηθεί εισαγγελέας ή δικαστικός λειτουργός να μας ελέγξει», είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής στην Προανακριτική, Σπύρος Λάππας, καταλόγισε στη ΝΔ και στο Κίνημα Αλλαγής ότι «αρνούνται» πως η Novartis, με το συμβιβασμό με τις ΗΠΑ, «ομολόγησε τα αμαρτήματά της» και χαρακτήρισε «διολίσθηση στη γελοιότητα» να υποστηρίζει η ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει λάθος στη μετάφραση».

«Η χώρα διέρχεται περίοδο θεσμικής εκτροπής. Απέναντι σε αυτή τη μεθοδευμένη προσπάθεια σκανδάλων και παραπλάνησης της κοινής γνώμης ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στέκεται ως θεσμικό ανάχωμα», είπε η βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής, Δώρα Αυγέρη. «Ήρθε η ώρα να πούμε “ως εδώ και μη παρέκει”. Δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να πέσει κάτω. Κάθε απόπειρα κατασυκοφάντησης θα παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: left.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter