Αλέξης Τσίπρας σε ΑΝΤ1 και Γιώργο Παπαδάκη: Δεν ξέρω εάν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» αλλά υπάρχουν «κλεφτόδεντρα» και αισχροκέρδεια

Αλέξης Τσίπρας σε ΑΝΤ1 και Γιώργο Παπαδάκη: Δεν ξέρω εάν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» αλλά υπάρχουν «κλεφτόδεντρα» και αισχροκέρδεια

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την εκρηκτική ακρίβεια.

Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά.

«Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη», αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη «ξαφνικά τα ανακάλυψε».

Επίσης απαρίθμησε όλα αυτά που δείχνουν ότι στην ουσία δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για τον πολίτη, εργαζόμενο ή συνταξιούχο, όπως το γεγονός ότι στη ΔΕΗ και στον ΕΦΚΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς προσλαμβάνονται στελέχη με τεράστιους μισθούς, την ώρα που ο κατώτατος μισθός έχει καθηλωθεί, δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης, τις απευθείας αναθέσεις κ.ο.κ.

Και απαντώντας στο επαναλαμβανόμενο σχόλιο των κυβερνητικών στελεχών ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», απάντησε «Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως σίγουρα κλεφτόδεντρα».

Για τον λόγο αυτό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, «χρειαζόμαστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το κράτος πρέπει να παρέμβει και να στηρίξει τον πολίτη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση» και συνέκρινε την πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη μεταπολίτευησ, με αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκης σήμερα, λέγοντας:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε σκληρά να δημιουργήσει ισχυρό κράτος», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter