Συνέντευξη Μητσοτάκη: Κρύφτηκε πίσω από την «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» για τη δίωξη Βαξεβάνη

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Κρύφτηκε πίσω από την «ανεξάρτητη  Δικαιοσύνη» για τη δίωξη Βαξεβάνη

Αναμφίβολα, από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης ήταν οι απαντήσεις του για την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης. Αφενός για το γεγονός πως δέχτηκε τελικά μία τέτοια ερώτηση, και αφετέρου, για τις μεθοδεύσεις που αποκάλυψαν οι απαντήσεις του, αφού επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις στη δίωξη Βαξεβάνη, ενώ κήρυξε ο ίδιος το τέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Πέτσα, παρότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

«Πληροφορήθηκα κι εγώ πως ο Βαξεβάνης είναι κατηγορούμενος» αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός για τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και άλλων δημοσιογράφων σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου, πασχίζοντας να υποβαθμίσει την επίθεση που συντελεί αυτή η εξέλιξη στον Τύπο και την ερευνητική δημοσιογραφία.

Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τη δίωξη και την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και να πολώσει ακόμα περισσότερο το κλίμα, αναρωτώμενος πως «εγώ δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη, γιατί παρεμβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν πιστεύει πως χειραγωγείται η Δικαιοσύνη, να βγει να το πει» ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως «η Δικαιοσύνη ερεύνηση και αποφάσισε να πάει για κατηγορούμενος, δεν έχει καταδικαστεί», και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «αν αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, να βγει να το πει, κι αν το πει να το κάνει με στοιχεία».

Εξίσου προκλητική ήταν η απάντησή του για τη λίστα Πέτσα και τις κατηγορίες προς την κυβέρνηση για χειραγώγηση των ΜΜΕ, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός κήρυξε το τέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το θέμα, ενώ ακόμα αναμένονται τα σχετικά πορίσματα των κομμάτων. Μάλιστα, κρύφτηκε πίσω από την διαφημιστική Initiative που επιλέχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για να μοιράσει το κρατικό χρήμα, υποστηρίζοντας πως «δόθηκαν οι απαντήσεις, δεν δώσαμε εμείς τα χρήματα, άλλος τα μοίρασε».

«Κάναμε καμπάνια όπως άλλες χώρες, δώσαμε κρατικό χρήμα, έγινε εξεταστική και το θέμα θεωρείται λήξαν» ήταν η απάντησή του για τη λίστα Πέτσα. Ακόμα πιο εντυπωσιακή η παραχάραξη της πραγματικότητας για την «πολυφωνία» που διαπιστώνει στον Τύπο η αναφορά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η πλειοψηφία ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση» ανέφερε ακολούθως, προκαλώντας ερωτήματα για το ποιες εφημερίδες διαβάζει καθημερινά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter