Συνέντευξη Τύπου σε προστατευμένο περιβάλλον από ένα πρωθυπουργό χωρίς απαντήσεις

Συνέντευξη Τύπου σε προστατευμένο περιβάλλον από ένα πρωθυπουργό χωρίς απαντήσεις
Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Σε μια συνέντευξη Τύπου ειδικά διαμορφωμένη για την προστασία του πρωθυπουργού, συνεπέστατη στην τελευταία θέση ελευθεροτυπίας στην Ευρώπη και ακόμη και με ερωτήσεις προβαρισμένες από πριν, προχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το επιτελείο του μάλιστα να καταφέρνει να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα χωρίς να έρθει σε επαφή με τα σοβαρά ζητήματα που καίνε την κυβέρνηση του.

Για περίπου τρεις ώρες κράτησε η συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ στο «Βελλίδειο», επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το υπεροπτικό και λουδοβίκειο τρόπου που αντιμετωπίζει την ενημέρωση, τα media και τους δημοσιογράφους.

Ο πρωθυπουργός κατάφερε να δεχθεί ελάχιστες ερωτήσεις για το ζήτημα των παρακολουθήσεων (για το οποίο μιλάει όλη η Ευρώπη), αποκλείοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά το Documento από το να του υποβάλλει ερώτηση. Αντί για αυτό, όσοι πολίτες είχαν κουράγιο να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη μέχρι το τέλος, άκουσαν ακόμα και δημοσιογράφους από ίδια συγκροτήματα ενημέρωσης να κάνουν δύο και τρεις ερωτήσεις: όπως συνέβη με τον Real Group.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ουκ ολίγες φορές ο πρωθυπουργός δέχτηκε ερωτήσεις για τις οποίες άμεσα έβρισκε έτοιμες γραμμένες απαντήσεις μπροστά του.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό για το στήσιμο της συνέντευξης Τύπου είναι το γεγονός ότι υπήρξαν ερωτήματα τα οποία συνοδεύονταν από αντίστοιχης θεματολογίας εικόνες στο video wall πίσω από τον πρωθυπουργό. Σκεφτείτε ερώτηση δημοσιογράφου για το δημογραφικό και στην οθόνη να βλέπεις παιδιά να παίζουν..

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης ουκ ολίγες φορές πιέστηκε ακόμα και από βολικές ερωτήσεις, προδίδοντας την αδυναμία του να δώσει απαντήσεις ακόμα και στα πιο μεγάλα ερωτήματα. Πλημμελείς απαντήσεις για την ακρίβεια και το ρεύμα, αποφυγή απαντήσεων σε ειδικές ερωτήσεις τοπικών μέσων, ενώ στο θέμα της παρακολούθησης ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να επιτεθεί ευθέως στον Ν. Ανδρουλάκη.

Ένας Κ. Μητσοτάκης σε αποδρομή και η τελευταία του Συνέντευξη Τύπου ως πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε παρά να είναι απολύτως συνεπής με την ελεύθερη πτώση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter