Συνεργασία της «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» (ΘΕΚ) και της «5G Ventures» για το έργο Digital Thriasio

Συνεργασία της «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» (ΘΕΚ) και της «5G Ventures» για το έργο Digital Thriasio

Υπογράφηκε τη Δευτέρα  20 Μαρτίου  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» για την διερεύνηση της  προοπτικής σχηματισμού ενός Joint Venture (JV) για την ανάπτυξη και λειτουργία ιδιωτικού δικτύου 5G (Private 5G) και την παροχή υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΘΕΚ θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο υπερσύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας, το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συνολική έκταση του Κέντρου θα ξεπεράσει τα 300.000τ.μ., και θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Μέσω της κατασκευής του, επιτυγχάνεται επάρκεια χώρων για κρίσιμες δραστηριότητες στον τομέα των logistics, καθιστώντας την χώρα μας κέντρο συνδυασμένων μεταφορών ενώ αναμένεται να έχει  άμεσο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα δημιουργώντας πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας.  Εξαιρετικό πλεονέκτημα του σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός ότι  μέσα από το Εμπορευματικό Κέντρο θα διέρχεται και σιδηροδρομική γραμμή.

Πλέον  του σχεδιασμού αυτού είναι εμφανής η  παραγωγική ώθηση που παρέχεται στον κλάδο των Logistics από τις νέες ψηφιακές δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας όπως το 5G και οι σχετικές υπηρεσίες.

O σκοπός της συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» και της «Συμμετοχές 5G» είναι η διερεύνηση της εφικτότητας, του εμπορικού ενδιαφέροντος και εντέλει της επενδυτικής ελκυστικότητας μιας τέτοιας έκτασης ψηφιακού έργου. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται  ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η διαχείριση και η εκμετάλλευση ενός  ψηφιακού ιδιωτικού δικτύου, καθώς και η ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος προμηθευτών και λύσεων για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics.

Ο συνδυασμός της σύγχρονης φυσικής εγκατάστασης  με την προσαρμοσμένη ψηφιακή υποδομή δημιουργεί ένα ξεκάθαρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την σχετική αγορά στη χώρα μας.

Σχετικά με την 5G Ventures και το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός

Η 5G Ventures S.A.,  διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός που σηματοδοτεί μια καινοτόμο προσέγγιση για την υποστήριξη ενός ακμάζοντος 5G οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Το Ταμείο Φαιστός επενδύει σε  επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των νέων δικτύων όπως το  5G και αποτελεί μια αποτελεσματική γέφυρα μεταξύ Δημόσιων και Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία του κάθε τομέα. Προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και, μέσω της εστίασης στην σχετική ψηφιακή αγορά, το Φαιστός είναι στη βέλτιστη θέση για να προσφέρει αξιοσημείωτες αποδόσεις και εθνική οικονομική ανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στo website στη διεύθυνση www.5gventures.gr, στο Twitter στον λογαριασμό @5GVenturesSA και στο LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/5gventures).

Σχετικά με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Η ΘΕΚ θα αναπτύξει το πρώτο μεγάλης κλίμακας, πλήρως οργανωμένο και υψηλών προδιαγραφών πάρκο Logistics στην Ελλάδα. Η λειτουργία του Κέντρου θα ενισχύσει την προβολή της Ελλάδας σε κόμβο εμπορευματικών μεταφορών και θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των logistics, καθώς θα αναδειχθεί στην κεντρική πύλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η στρατηγική του θέση και η σύνδεση του κέντρου με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, παρέχει στο κέντρο απευθείας πρόσβαση στο λιμάνι του Ικονίου, του αεροδρομίου της Αθήνας και στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (Διάδρομο Orient/East Med) και θα προσελκύσει σύνθετες δραστηριότητες στον τομέα των διαμεταφορών. Το Κέντρο, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ φάσμα διεθνούς πελατολογίου με αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter