Συνεργάτης Σαμαρά – Κυριάκου ο τραπεζίτης των φοροφυγάδων, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC HISTORY, το Docville και το Doclife

Συνεργάτης Σαμαρά – Κυριάκου ο τραπεζίτης των φοροφυγάδων, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC HISTORY, το Docville και το Doclife

Ο Αμερικανός πληροφοριοδότης Μπέρκενφελντ αποκαλύπτει: Συνεργάτης Σαμαρά – Μητσοτάκη ο τραπεζίτης των φοροφυγάδων. 

Το στέλεχος της UBS Χρήστος Σκλαβούνης πρόσωπο-κλειδί για τη λίστα Μπόργιανς. Πώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αρνιόταν επιμόνως να παραλάβει τη λίστα. Σοκάρει η Γερμανίδα βουλευτής – σύνδεσμος: «Αυτοί οι άνθρωποι έκλεβαν και εξαπατούσαν αλλά δεν γινόταν τίποτα».

NOVARTIS GATE: Η ώρα της κρίσης για τον διπρόσωπο προστατευόμενο μάρτυρα. «Κελάηδησε» στην Αμερική αλλά ήταν σφίγγα στους Ελληνες εισαγγελείς για τις βαλίτσες με το χρήμα. Αγωγή κακοδικίας από την εισαγγελέα Ράικου με στόχο την παρεμπόδιση της έρευνας.

ΙΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Καλόγριες επικαλούνται δωρεά πασά σε ερωμένη για να αρπάξουν 7.000 στρέμματα από αγρότες στην Ηλεία

ΚΟΚΚΑΛΗΣ VS ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σύγκρουση κορυφής με στόχο τον Ολυμπιακό και το δήμο Πειραιά

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια Αρχιμανδρίτη σε 5άχρονο. Οι αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες και ο ρόλος πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

ΕΡΕΥΝΑ: Η νέα σχέση εκκλησίας – κράτους. Γράφουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γιώργος Μαυρωτάς.

Συνέντευξη με τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

– ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προετοίμαζαν το ξεπούλημα του “Ντυνάν” από το 2012»

– ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ: Το ΣτΕ αποφασίζει για 400.00 αιτήσεις. Τι θα γίνει με το νόμο Κατσέλη. Εκκρεμούν 135.000 υποθέσεις

To HOTDOC HISTORY

100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Εκατό χρόνια από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που έθεσε υπό τα όπλα 19.000.000 στρατιώτες, κόστισε 8.500.000 νεκρούς και πάνω από 20.000.000 τραυματίες.

Τρεις αυτοκρατορίες διαλύθηκαν: η Αυστροουγγρική, η Οθωμανική, η Ρωσική. Μάλιστα η τελευταία παραχώρησε τη θέση της στο πρώτο κομμουνιστικό κράτος.

Ο Μεγάλος Πόλεμος διέψευσε με τραγικό τρόπο τη «μεγάλη χίμαιρα» (ακόμη και σημαντικών διανοούμενων) της Μπελ Επόκ. Οχι, οι επενδύσεις των κεφαλαιοκρατών που είχαν χτίσει εργοστάσια στις αντίπαλες χώρες δεν στάθηκαν εμπόδιο στον βομβαρδισμό των επιχειρήσεών τους από τις δικές τους κυβερνήσεις.

Ίσα ίσα, για όλους ήταν κίνητρο να «γκρεμίσουν τον παλιό κόσμο και να τον ξαναχτίσουν εντελώς δικό τους». Πάνω στο αίμα εκατομμυρίων ανυποψίαστων πατριωτών, σε μια βιομηχανοποιημένη σφαγή με τα πιο μοντέρνα όπλα.

To Docville

“Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης”, η Κλερ Φόι, μιλά αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Κλερ Φόι είναι η νέα Λίζμπετ Σαλάντερ στην ταινία «Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης». Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να υποδυθεί μια τέτοια εμβληματική αντιηρωίδα όπως η σουηδέζα πανκ-χάκερ; Αποκλειστική συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη.

Ρούλα Πατεράκη δραματοποιεί ένα μέρος του πρώτου τόμου του «Κεφαλαίου» του Καρλ Μαρξ στο Θέατρο Ροές και συζητάει με τον Παναγιώτη Φρούντζο για αυτό που μοιάζει… ανέφικτο. το έργο του «θείου Κάρολου», ο Τζέιμς Τζόυς, η εργατική τάξη και ο φασισμός στην καθημερινότητά μας

-Οι χειροτέχνες καλλιτέχνες του Θησείου αντιδρούν στην απόφαση του Γ. Καμίνη να τους μετακινήσει από τον ιστορικό πεζόδρομο που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια. Το κύμα συμπαράστασης, οι λόγοι που πιστεύουν ότι το Θησείο είναι ο φυσικός τους χώρος και η ανάγκη μην είναι πλέν αόρατοι για τις αρχές. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Σπύρος Γραμμένος συζητάει με τον Ανδρέα Βάγια για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κρίση και τις κρίσεις πανικού με αφορμή τις μουσικές εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου και το πρώτο του θεατρικό έργο το «Φανταστικό Χωριό».

Γιάννης Μπαζιώτης είναι ο Έλληνας γεωλόγος που βρέθηκε στην Ανταρκτική με τη NASA και μιλάει στην Έμυ Ντούρου για αυτή τη μοναδική εμπειρία. Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η κυκλοφορία του βιβλίου του «Ενας Ελληνας στην Ανταρκτική – 80 ημέρες, αναζητώντας μετεωρίτες με τη NASA» στο οποίο περιγράφει το χρονικό της αποστολής.

-Η ανατίναξη της γέφυρας στον Γοργοπόταμο, ένας αιματοβαμμένος εορτασμός και ένας ιστορικός περίπατος από το Σωματείο Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950. Στις 18 Νοεμβρίου οργανώνεται περιήγηση στον τόπο που σημάδεψε την ιστορία της εγχώριας αντίστασης. Κείμενο της Βασιλικής Λάζου.

Μαρίνα Αγγελάκη σε μία συζήτηση με τον Γιάννο Περλέγκα που σκηνοθετεί το έργο του Πιραντέλο «Να ντύσουμε τους γυμνούς», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην ακριτική Φλώρινα! Μια θρησκευτική κωμωδία για την τραγωδία και τη ματαιότητα της ζωής εμπνευσμένη από τα θρησκευτικά μυστήρια του μεσαίωνα, το «Καθαρτήριο» του Δάντη και τους πίνακες του Ιερώνυμου Μπος.

Στρατής Δουνιάς, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ γράφει για τα βασικά ιστορικά διδάγματα και συμπεράσματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Ένθετο Doclife

Το docLife είναι μια ειδική έκδοση 32 σελίδων για την υγεία με χρήσιμες πληροφορίες αφού κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν, όπως έλεγε ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης.

Καταξιωμένοι επιστήμονες μας ενημερώνουν για τις χειμωνιάτικες αλλεργίες, για τα εμβόλια και γιατί οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβάλλονται με τη μηνιγγίτιδα Β. Ακόμα οι επιπτώσεις στην υγεία από την καθιστική ζωή και πώς η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στα μυοσκελετικά προβλήματα.

Αγγίζουμε τα αυτοάνοσα νοσήματα και τις σπάνιες παθήσεις. Μάλιστα τρεις ασθενείς σπάνιων παθήσεων μας εκμυστηρεύονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την πολυπλοκότητα των παθήσεών τους και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να αντεπεξέρχονται στα προβλήματα.

Και όπως πάντα ειδικές σελίδες αφιερωμένες στα κατοικίδια. Ποια εμβόλια και πότε πρέπει να κάνουν οι τετράποδοι σύντροφοί μας. Πότε πρέπει να γίνεται στείρωση και γιατί αποτελεί ασπίδα για την υγεία τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter