Συνεργάτης Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις με εντολή Μαξίμου στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Συνεργάτης Θεοδωρικάκου ομολογεί παρεμβάσεις με εντολή Μαξίμου στο Εσωτερικών Υποθέσεων

Παρεμβάσεις κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου στον πρώην Διοικητή του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, «ομολογεί» σε κατάθεσή που έδωσε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετακλητός συνεργάτης του Τάκη Θεοδωρικάκου την περίοδο που ήταν επικεφαλής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για το Γιώργο Σωτηρόπουλο ο οποίος παραδέχτηκε ότι παρενέβη τηλεφωνικά στον τότε επικεφαλής των «Αδιάφθορών της ΕΛ.ΑΣ» προκειμένου να μετατεθούν στο Εσωτερικών Υποθέσεων τρεις αστυνομικοί οι οποίοι είχαν «υψηλές συστάσεις» από το πρωθυπουργικό γραφείο. Μάλιστα  ένας από αυτούς, πέρασε από συνέντευξη προκειμένου να μετατεθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά «κόπηκε». Με απλά λόγια ο συνεργάτης Θεοδωρικάκου όχι μόνο παραδέχεται πολιτικές παρεμβάσεις στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ αλλά δίνει παράλληλα και το πρωθυπουργικό γραφείο. Την ίδια ώρα που μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr ο κ. Θεοδωρικάκος επέρριπτε ευθύνες στους συνεργάτες του, σε ένα ντόμινο μετάθεσης ευθυνών, αφήνοντας εκτός το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάτι που ίσως εξηγεί γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε τη δικογραφία κατά του Τάκη Θεοδωρικάκου που εδώ και επτά μήνες βρίσκεται στη Βουλή και τον υπουργοποίησε. Το documentonews.gr δημοσιεύει τη συγκλονιστική κατάθεση του συνεργάτη του Θεοδωρικάκου η οποία δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς εμπλέκει ευθέως το πρωθυπουργικό γραφείο.

Δείτε επίσης: Greek Mafia: Τα μηνύματα που καίνε τον Θεοδωρικάκο και το Μαξίμου

«Είχα τηλεφωνήσει σε Κοσσυβάκη»

Πιο αναλυτικά ο Γ. Σωτηρόπουλος κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης στις 23 Μαΐου του 2024. Όπως ανέφερε, ο ίδιος ήταν «μετακλητός συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για χρονικό διάστημα 18 μηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και το Μάιο του 2023».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, πράγματι την περίοδο που βρισκόταν στο υπουργείο Προ.Πο είχε «επικοινωνήσει τηλεφωνικά» με τον τότε διοικητή του Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του είχε αναθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο λόγος του τηλεφωνήματος αφορούσε σε μετάθεση τριών αστυνομικών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τρεις αστυνομικούς με  «υψηλές συστάσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο». Οι αστυνομικοί επρόκειτο να περάσουν από προσωπική συνέντευξη από τον αντιστράτηγο Κοσσυβάκη, ο οποίος και θα αποφάσιζε εάν «πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις» για να τοποθετηθούν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Μ.Α., πέρασε από συνέντευξη αλλά «βγήκε αρνητική απόφαση».

«Υψηλές συστάσεις» από το Μέγαρο Μαξίμου

Συγκεκριμένα λέει στην κατάθεσή του ο μετακλητός συνεργάτης του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Τον εγκαλούμενο Κοσσυβάκη δεν τον γνώριζα προσωπικά και επικοινωνία μαζί του είχα μία μόνο φορά τηλεφωνική και αυτό στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων που μου είχε αναθέσει ο υπουργός ως συνεργάτης του. Ο λόγος που τηλεφώνησα ήταν για να του γνωστοποιήσω τρία αιτήματα αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ που επιθυμούσαν κατόπιν αιτήσεώς τους να μετατεθούν στην συγκεκριμένη Υπηρεσία (Εσωτερικών Υποθέσεων) της οποίας προΐστατο ο εγκαλούμενος τότε, ώστε αυτός να ελέγξει και να τους περάσει συνέντευξη, εφόσον πληρούσαν τις σχετικές προϋποθέσεις που ίσχυαν.

Οι τρεις ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί είχαν υψηλές συστάσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο και συγκεκριμένα για ένα εξ αυτών τον κ. Μ.Α έγινε συνέντευξη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και βγήκε αρνητική απόφαση».

Εντυπωσιακά είναι όσα καταθέτει ο κ. Σωτηρόπουλος για τη μετάθεση του συγκεκριμένου αστυνομικού μετά την αποστρατεία Κοσσυβάκη. Όπως αναφέρει, ο «συγκεκριμένος αστυνομικός τοποθετήθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων από τον καινούργιο Διοικητή της Υπηρεσίας». Σε ότι αφορά τους άλλους δύο αστυνομικούς που το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε να μετατεθούν στο Εσωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Σωτηρόπουλος κατέθεσε πως «ουδέποτε» ο κ. Κοσσυβάκης τους πέρασε από συνέντευξη. Με απλά λόγια ο συνεργάτης του Θεοδωρικάκου παραδέχεται ότι ο αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, σε μια ευαίσθητη και νευραλγική υπηρεσία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αρνούμενος να υποκύψει σε πολιτικές πιέσεις.

Οι καταθέσεις «φωτιά» του Κοσσυβάκη

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, εδώ και επτά μήνες βρίσκεται στη Βουλή δικογραφία σε βάρος του Τάκη Θοεδωρικάκου που αφορά στην περίοδο που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ (ΥΕΣΥΣΑ), αντιστράτηγου ε.α. Ηλία Κοσσυβάκη ενώπιον δύο εισαγγελέων, με τις οποίες καταγγέλλει τον Τ. Θεοδωρικάκο και δύο συνεργάτες του για «αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων του».

Σε ό,τι αφορά τον μετακλητό συνεργάτη του Τ. Θεοδωρικάκου, ο αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ κατέθεσε πως ζητούσε να «περάσουν συνέντευξη και να τοποθετηθούν στην ΥΕΣΥΣΑ αστυνομικοί όλων των βαθμίδων, στην πλειονότητά τους αμφιβόλου ηθικής ακεραιότητας».

Η δικογραφία περιέχει ακόμη δεκάδες γραπτά και ηχητικά μηνύματα μεταξύ του δολοφονηθέντος με 40 σφαίρες στον Γέρακα εμπόρου καυσίμων Γιώργου Μήτσου και αξιωματικού της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για τις συνομιλίες που είχε αποκαλύψει το Documento αλλά και το «Βήμα της Κυριακής» τον Φεβρουάριο του 2023, στις οποίες ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τον Μήτσου για μεταθέσεις και τοποθετήσεις που ήθελε να γίνουν σε κομβικά πόστα της ΕΛΑΣ «με δικούς τους ανθρώπους» προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά του.

Δείτε επίσης: Greek Mafia: Βόμβες για Θεοδωρικάκο, Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς συμφωνία το «μεγάλο παζάρι» για τα αξιώματα της ΕΕ – Πού «μπλόκαραν» οι συζητήσεις

Κύρτσος: Πως φτάσαμε στο «αδιέξοδο» της συμφωνίας των Πρεσπών και η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ισραήλ: Εννέα συλλήψεις στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου

NBA Finals: Πρωταθλητές οι Celtics μετά από 16 χρόνια, σήκωσαν το 18ο – Τα δάκρυα χαράς του Τέιτουμ (Video)

«Ωραίο μου πλυντήριο» η Βουλή για τα μεγάλα σκάνδαλα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter