Συνεργάτης του Σαλβίνι κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Συνεργάτης του Σαλβίνι κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Ο γκουρού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον Ματέο Σαλβίνι δήλωσε τη Δευτέρα ότι εγκατέλειψε τη θέση του, μια θέση-κλειδί για τη δημοτικότητα του ακροδεξιού πολιτικού, μετά από δημοσιεύματα των ιταλικών μέσων ενημέρωσης ότι είναι υπό έρευνα ναρκωτικών.

Ο Λούκα Μόριζι, 48 ετών, αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα αλλά είπε ότι «το προσωπικό θέμα που με αφορά αντιπροσωπεύει ένα σοβαρό παράπτωμα ως άνθρωπο». Ο Μόριζι καθόρισε το δημόσιο προφίλ του Σαλβίνι με μια ατελείωτη ροή αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν τον αρχηγό της Λέγκας σε μια σειρά δραστηριοτήτων, από την κατανάλωση σοκολάτας Nutella για πρωινό μέχρι την κακοποίηση των μεταναστών.

«Ψηφιακός φιλόσοφος, κοινωνικό μεγάφωνο», όπως περιγράφει τον εαυτό του Μόριζι στο προφίλ του στο Twitter, διευθύνει μια ομάδα που διαδίδει περιεχόμενο σε YouTube, Twitter και Instagram και μέσω των ομάδων συνομιλίας Whatsapp και Telegram, χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη μήτρα λογισμικού που ονομάζεται “το Θηρίο”.

Η εισαγγελέας της Βερόνας, Άντζελα Μπαρμπάλιο, δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa τη Δευτέρα ότι ο Μόριζι «έχει εισαχθεί στο μητρώο των υπό έρευνα ατόμων για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών». Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έρευνα ξεκίνησε αφού τρεις νεαροί άνδρες, τους οποίους σταμάτησε η αστυνομία τον Αύγουστο με ναρκωτικά στο αυτοκίνητό τους, δήλωσαν ότι ο Μόριζι τους προμήθευε τα ναρκωτικά. Ο Μόριζι είπε ότι παραιτήθηκε από τους ρόλους του στο ακροδεξιό κόμμα της Λίγκας την 1η Σεπτεμβρίου και ζήτησε συγγνώμη “για την αδυναμία μου και τα λάθη μου” στον Σαλβίνι, το κόμμα, τον πατέρα του και τους συναδέλφους του. “Είναι μια πολύ οδυνηρή στιγμή στη ζωή μου, αποκαλύπτει άλυτες υπαρξιακές ευθραυστότητες στις οποίες πρέπει να αφιερώσω όλο το χρόνο που μπορώ στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο Μόριζι.

Ο Σαλβίνι είπε σε ανάρτησή του στο Facebook: “Όταν ένας φίλος κάνει ένα λάθος που δεν το περιμένετε – και ο Λούκα έχει βλάψει τον εαυτό του περισσότερο από άλλους, πρώτα θυμώνετε … αλλά στη συνέχεια του δίνετε ένα χέρι για να τον βοηθήσετε να ανακάμψει. Φιλία και πίστη είναι το παν στη ζωή”.

Υπό την ηγεσία του Σαλβίνι, η Λέγκα αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλές κόμμα της Ιταλίας πριν από τρία χρόνια και φαινόταν έτοιμη να κυριαρχήσει στο πολιτικό τοπίο στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, μια σειρά λανθασμένων βημάτων διέβρωσε το πλεονέκτημά της και οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Λέγκα χάνει έδαφος από το ακροδεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας και από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter