Συνετρίβη αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες – Οι πρώτες εικόνες

Συνετρίβη αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών, νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες – Οι πρώτες εικόνες

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών για το Ναϊρόμπι συνετρίβη νωρίς σήμερα το πρωΐ, μεταφέροντας 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πτήση ΕΤ 302 κατέπεσε κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο του αεροσκάφους ήταν ένα Boeing 737-800 MAX.

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωΐ», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των απωλεσθέντων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων,” δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους “ήταν εξαιρετικός” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, το επιβατικό αεροσκάφος είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed],” σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων “flightradar24.” “Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του,” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Συλληπητήρια από ελληνικό ΥΠΕΞ

Με ένα tweet το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά θλίψη για την τραγική συντριβή του αεροπλάνου των Ethiopian Airlines. Εκφράζει επίσης και «βαθύτατα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων», όπως και «την αλληλεγγύη μας προς τον λαό και την κυβέρνηση της Αιθιοπίας».

Τα θερμά συλλυπητήριά του, για το αεροπορικό δυστύχημα των εθνικών τους αερογραμμών, που στοίχισε τη ζωή στους 157 επιβαίνοντες, εξέφρασε και ο υφυπουργός Τέρενς Κουικ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους υφυπουργούς Πολιτικών Υποθέσεων και Οικονομικής Διπλωματίας και Διασποράς της Αιθιοπίας κ.κ Markos Tekle και Aklilu Hailemichael αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουίκ είχε στενή συνεργασία με τους δυο Αιθίοπες υφυπουργούς στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αντίς Αμπέμπα για διμερείς επαφές, καθώς και ως επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter