Συνέχεια παραφροσύνης: Έκλεισαν σχολεία χωρίς ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ικαρία

Συνέχεια παραφροσύνης: Έκλεισαν σχολεία χωρίς ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ικαρία

Ο παραλογισμός και η παραφροσύνη των κυβερνητικών μέτρων για τον κορονοϊό συνεχίζονται. Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση να κλείσουν οριζοντίως όλα τα σχολεία στην Ικαρία. Τί σημαίνει αυτό; Ότι έκλεισαν και σχολεία που δεν είχαν κανένα απολύτως κρούσμα.

Αρμόδιες αρχές και σύλλογοι γονέων σχολείων συνεχίζουν επί μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Απέχουν και από την τηλεκπαίδευση διαμαρτυρόμενοι για την εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν οι σύλλογοι 1ου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Χριστού Ραχών και Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου σήμερα, πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου και στα πρώην Δημαρχεία Ευδήλου και Ραχών, ενώ στις 12 την Τετάρτη 24 Μαρτίου προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Επαρχείο και μετά στο Δήμο Αγίου Κηρύκου.

Τι ζητούν

Οι γονείς σημειώνουν πως η απόφαση της κυβέρνησης για καθολικό κλείσιμο των σχολείων αφήνει «στον αέρα» όλα εκείνα από τα πολλά παιδιά στο νησί τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα ή που το προβληματικό δίκτυο δεν τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν. Επίσης, στερεί αναίτια από τα παιδιά την επαφή με τους συνομήλικους φίλους τους – επαφή εξαιρετικά ουσιώδης και  καθοριστικής σημασίας για αυτές τις ηλικίες.

Χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι γονείς, είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά, όταν τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο του σχολείου και  η έναρξη της τηλεκπαίδευσης δυσανασχέτησαν και πολλά από αυτά ξέσπασαν σε κλάματα…

Οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων ζητάνε από την Δημοτική αρχή του νησιού να τοποθετηθεί ανοιχτά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα και να ζητήσει από την Πολιτεία να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εφόσον το νησί παραμένει χωρίς κρούσματα.

  • Άμεση επαναλειτουργία των σχολείων μας.
  • Διενέργεια δωρεάν τεστ Covid σε εκπαιδευτικούς.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.
  • Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  • Την πρόσληψη παιδιάτρων στο Κ.Υ. Ευδήλου και στο Π.Π.Ι Ραχών
  • Σχολικά λεωφορεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Έλεγχo στους ταξιδιώτες που έρχονται στο νησί,και διενέργεια τεστ σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού κάθε φορά που υπάρχει δρομολόγιο μέσω θαλάσσης ή αέρος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter