Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Ζάκυνθο – Καθηλωμένα τα αεροσκάφη λόγω ισχυρών ανέμων

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Ζάκυνθο – Καθηλωμένα τα αεροσκάφη λόγω ισχυρών ανέμων

Συνεχείς ήταν τη Δευτέρα οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα, στον Αγαλά, το Γύρι, τα Λαγκαδάκια, τα Πηγαδάκια και τις Βολίμες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ τα μποφόρ καθήλωσαν στο έδαφος τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης. 

Το απόγευμα της Δευτέρας επιχειρούσαν συνολικά 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών.

Εμπρησμό καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ζακύνθου τόνισε ότι «φέτος η Ζάκυνθος είναι στόχος εμπρηστών, καθώς μόνο σήμερα είχαμε 12 μέτωπα ανοιχτά, στη Βολίμα, το Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον ‘Αγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο». Μεγαλύτερη ήταν η επικινδυνότητα στον Αγαλά λόγω της πυκνής βλάστησης. «Ο Δήμος Ζακύνθου και όλες οι υπηρεσίες είμαστε σε επιφυλακή, ενώ έχουμε καλέσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τα συμβούλιά τους να είναι και αυτοί σε επιφυλακή», επισήμανε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κηρύσσει την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 12 και 13-08-2017.

Την εφαρμογή του σχεδίου “Ξενοκράτης” και την κήρυξη του νομού Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες είχε ζητήσει νωρίτερα με έγγραφό του από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, κ. Νίκο Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς.

Εμπρησμό καταγγέλλει και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Σε εμπρησμό απέδωσε τις πυρκαγιές στα Ιόνια Νησιά και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας. Μιλώντας στον Inkefalonia 89,2 και αναφερόμενος στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στο νησί της Κεφαλονιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε συμβαίνει από μόνο του. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά. Γνωρίζουμε από πού προέρχεται, αλλά δεν είμαστε αυτή την στιγμή σε θέση να το αποδείξουμε. Να είναι βέβαιοι αυτοί που δρουν έτσι ότι πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter