Συνεχής εμπαιγμός από τη Σοφία Νικολάου

Συνεχής εμπαιγμός από τη Σοφία Νικολάου

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου εξέδωσε σήμερα μια ανακοίνωση – εμπαιγμό, σε απάντηση της δήλωσης της δικηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ η οποία εξηγούσε το πλαίσιο νομιμότητας στο οποίο κινήθηκε ο Δ. Κουφοντίνας και το πόσο σύννομο είναι το αίτημά του. 

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής τόσο στη σημερινή της απάντηση όσο και στην προηγούμενη, παραδέχεται πως το αίτημα του απεργού πείνας είναι σύννομο αφού αναφέρει πως στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 3 του ν.4760/2020 η ΚΕΜ αποφάσισε την επαναμεταγωγή του κρατούμενου από την αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας Βόλου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού αφού από εκεί είχε αρχικώς μεταχθεί ο κρατούμενος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν ο Δ. Κουφοντίνας βάσει της φωτογραφικής διάταξης του νέου νόμου έπρεπε να μετατεθεί στο Κατάστημα του Κορυδαλλό.

Η ίδια αφού επικαλείται την απόφαση της Κ.Ε.Μ. για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό παραδέχεται πως ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη εντέλει στον Δομοκό μετά από δική της προσωπική παρέμβαση την ίδια κιόλας ημέρα (21/12/20), πράγμα που είναι δυνατό να συμβεί σε εξαιρετικά ιδιαίτερες περιπτώσεις (όπως στην υποθεση του Β. Δημάκη). Όλα αυτά η Σ. Νικολάου τα λέει ισχυριζόμενη ότι τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Οι λόγοι αυτής της παρέμβασης δεν έχουν αποσαφηνιστεί αφού η Σ. Νικολάου όλο αυτόν τον καιρό έχει αλλάξει σχεδόν τρεις φορές άποψη σχετικά με το θέμα. Είναι η πανδημία όπως αρχικά ειπώθηκε; Είναι η φυλακή τύπου Α; Είναι η δημόσια τάξη; Τι άραγε ισχύει από όλα αυτά;

Ποιος είναι όμως ο πρόεδρος της Κ.Ε.Μ. που πρέπει να επικυρώσει τις αποφάσεις της Σ. Νικολάου μετά την παρέμβασή της; Μα η ίδια η Σοφία Νικολάου φυσικά σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4760/2020 υπό την ιδιότητά της ως ΓΓΑΠ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter