Συνεχής η ανάγκη για γιατρούς στο «σημείο μηδέν» της Μυτιλήνης

Συνεχής η ανάγκη για γιατρούς στο «σημείο μηδέν» της Μυτιλήνης

Η ημέρα ξεκίνησε με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται σε εξαθλιωμένη κατάσταση στον κεντρικό δρόμο Θέρμης – Μυτιλήνης, εγκλωβισμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδιες σκηνές χρησιμοποιώντας καλάμια από τη γύρω περιοχή και τις κουβέρτες που κατάφεραν να διασώσουν.

Απελπιστικη κατάσταση σήμερα στη Μυτιλήνη. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κατασκηνώνουν στον κεντρικό δρόμο προς το λιμάνι σε μήκος χιλιομέτρων. Ισχυρές δυναμεις των ματ και δύο αυρες στο σημειο.

Δημοσιεύτηκε από Documento στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ώρες περνούν όμως το σκηνικό παραμένει ίδιο όπως περιγράφεται και φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Αξίζει μέσα από εδώ να μεταφέρουμε την ανάγκη για γιατρούς, καθώς όσο αυξάνεται η ταλαιπωρία, εκατοντάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αρχίζουν να έχουν ανάγκη πρώτων βοηθειών.

Λίγο νωρίτερα, μια έγκυος γυναίκα από το Αφγανιστάν ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε στον ήλιο έχοντας έντονη δύσπνοια. Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο κάλεσαν το ασθενοφόρο το οποίο κατέφθασε λίγη ώρα αργότερα καθώς οι αρμόδιοι του 166 αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασης. Ωστόσο, η έγκυος γυναίκα, παρά τους έντονους πόνους που είχε αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο υπό τον φόβο να απομονωθεί από την οικογένειά της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Καθώς η ώρα περνάει και η θερμοκρασία αυξάνεται, η ανάγκη για πρώτες βοήθειες ενδέχεται να αυξηθεί.

Πληροφορίες για μεταφορά προσφύγων σε πεδίο βολής

Την ίδια ώρα έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η πληροφόρηση ότι υπάρχει σχεδιασμός για μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε πεδίο βολής του στρατού που υπάρχει σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο που βρίσκονται συγκεντρωμένοι.

Στο σημείο φέρονται να μεταφέρονται σκηνές και το αναγκαίο υλικό με στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ.

Ίσως έτσι να εξηγείται και η αυξημένη επιφυλακή στην οποία φαίνεται να βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι άνδρες των ΜΑΤ που επιτηρούν τον χώρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter