Συνεχίζει να «σαρώνει» ο καύσωνας την Αυστραλία – Μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές

Συνεχίζει να «σαρώνει» ο καύσωνας την Αυστραλία – Μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές

Χίλιοι Αυστραλοί πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί σήμερα για την αντιμετώπιση δεκάδων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στο νότιο τμήμα της χώρας, η οποία έζησε το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί από τότε που διατηρούνται αρχεία.

Το κύμα καύσωνα δεν έχει υποχωρήσει στην Αυστραλία, με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην πολιτεία Βικτώρια εξαιτίας των πυρκαγιών.

Ένας κεραυνός προκάλεσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας τη μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές στην πολιτεία της Βικτώρια, στο Μπάνιαπ Στέιτ Παρκ, όπου ήδη έχουν καεί 60.000 στρέμματα.

Ένας αμπελουργός από την περιοχή περιέγραψε πώς παρακολούθησε χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι την καταστροφή της ιδιοκτησίας του, την οποία κατέγραψε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Είδα στην τηλεόραση τις πόρτες του κελαριού, το εστιατόριο, το σπίτι δίπλα στο κεντρικό κτίσμα να εκρήγνυνται», δήλωσε στην εφημερίδα The Age. «Έτσι μάθαμε» ότι είχαν καεί τα πάντα, εξήγησε, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν φύγει.

«Χάσαμε τα πάντα. Χάσαμε τα μέσα επιβίωσής μας. Εγώ ο ίδιος φύτεψα τα αμπέλια και πρώτη φορά τα τρύγησα το 1979», πρόσθεσε.

Ο Άντριου Κρισπ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην πολιτεία Βικτώρια, δήλωσε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αν και η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα βοηθά τους πυροσβέστες.

Την προηγούμενη Πέμπτη η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ο χειμώνας που πέρασε (από τον Δεκέμβριο ως τον Φεβρουάριο) ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ από τότε που διατηρούνται αρχεία, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι οι προβλέψεις για το φθινόπωρο δεν είναι καλές.

Ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, με τη μέση θερμοκρασία να ξεπερνά για πρώτη φορά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter