Συνεχίζει να τρέμει η γη στην Αλβανία – 1.300 μετασεισμοί μέσα σε έξι μέρες

Συνεχίζει να τρέμει η γη στην Αλβανία – 1.300 μετασεισμοί μέσα σε έξι μέρες

Σχεδόν μία εβδομάδα συμπληρώνεται από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στις 26 Νοεμβρίου στην Αλβανία και η γη εξακολουθεί να σείεται.

Σύμφωνα με τον με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι και το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “ΑΤΑ”, από την περασμένη Τρίτη έχουν καταγραφεί 1300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια» είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: «Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό».

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη συντονίζουν τις διεθνείς προσπάθειες για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους, ενώ μία ομάδα της Ε.Ε. καθοδηγεί τη διανομή της βοήθειας. Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, σημείωσε σήμερα ότι 780 διασώστες από την Ε.Ε. και άλλες χώρες βοήθησαν να μην χαθούν περισσότερες ζωές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter