Συνεχίζει να τρέμει η γη στην Κρήτη – Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ

Συνεχίζει να τρέμει η γη στην Κρήτη – Νέος σεισμός  5,3 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Η δόνηση, την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ισχυρή», έγινε σε σημείο που απέχει 377 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, μετά τα 5,3 Ρίχτερ ακολούθησαν δύο ακόμα μεγάλοι μετασεισμοί. Συγκεκριμένα, ακολούθησε ένας μετασεισμός έντασης 3,3 Ρίχτερ ενώ στη 1 παρά δέκα μετά τα μεσάνυχτα στο ίδιο σημείο καταγράφηκε νέος σεισμός έντασης 3,1 Ρίχτερ.

Καθησυχάζει ο Ευθύμιος Λέκκας

Για μία ακόμα φορά ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε χθες λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα βορειοανατολικά της Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής ανέφερε πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν συνδέεται με τους υπόλοιπους που καταγράφηκαν δυτικά της Κρήτης ενώ παράλληλα τόνισε πως όλοι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι την 27η Νοεμβρίου, σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter