Συνεχίζει τη «μάχη» για τα ευρωομόλογα ο Κόντε – «Θα χρειαστεί τουλάχιστον 1.5 τρισ. ευρώ»

Συνεχίζει τη «μάχη» για τα ευρωομόλογα ο Κόντε – «Θα χρειαστεί τουλάχιστον 1.5 τρισ. ευρώ»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των παραγωγικών δραστηριοτήτων στη γειτονική χώρα έως τις 3 Μαΐου, τονίζοντας επίσης ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ των ευρωομολόγων, καθώς, όπως σημείωσε στο διάγγελμά του, όλα όσα έγιναν στο Eurogroup αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς τη λύση, αλλά η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 1.5 τρισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Οι προτάσεις που έγιναν χθες, στο Eurogroup, αποτελούν ένα πρώτο αλλά ακόμη ανεπαρκές βήμα, Θέλουμε ένα ταμείο που να χρηματοδοτηθεί από κοινού, κάτι που μπορεί να γίνει με τα ευρωομόλογα. Με το βάρος και την δύναμη που απαιτεί μια οικονομία πολεμικής περιόδου. Και δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο, διότι μετά θα είναι πολύ αργά. Θα υπάρξει νέα, κοινή αντιμετώπιση της ανεργίας και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αλλά το καταλληλότερο μέσο είναι τα ευρωομόλογα, και με αυτό το στόχο θα συνεχίσουμε την μάχη μας».

Έπειτα, σημείωσε ότι: «Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας υπάρχει από το 2012, δεν ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύχτα… Το Eurogroup επεξεργάσθηκε πρόταση για μια γραμμή πίστωσης συνδεδεμένης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, με εντελώς νέα χαρακτηριστικά», εξήγησε ο Κόντε καθιστώντας σαφές ότι «η Ιταλία δεν ζήτησε ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, διότι το θεωρεί μέσο ανεπαρκές και ακατάλληλο για την σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δίνει μάχη για να υπάρξουν νέα εργαλεία».

«Πρέπει να εξηγήσουμε τις ιδέες μας, με μεγάλη δυναμικότητα. Θα αγωνιστώ για τα ευρωομόλογα και θα εξηγήσω, στην επόμενη σύνοδο κορυφής, ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν είναι κατάλληλος. Χρειάζεται μια κοινή απάντηση, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε καν για απάντηση» είπε ο Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στους ιταλούς πολίτες σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.

«Δεν θα συναινέσω, μέχρις ότου να υπάρξει μια μεγάλη σειρά μέσων και εργαλείων, η οποία θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση που ζούμε. Με την επιμονή μας και την δύναμη της λογικής θα καταφέρουμε να πείσουμε όλους ότι είναι η μόνη οδός για να ξαναρχίσουμε να πορευόμαστε προς το μέλλον», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter