Συνεχίζει την επιθετική ρητορική ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
AP Photo/Virginia Mayo

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των ελληνικών και τουρκικών εφημερίδων που μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους γράφουν για προσέγγιση Ελλάδας – Τουρκίας και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (AK PARTI) Ομέρ Τσελίκ, με δηλώσεις του σε τουρκική εφημερίδα, συνεχίζει την επιθετική ρητορική, σαν να μην άλλαξε τίποτα.

Συγκεκριμένα, ο Τσελίκ μίλησε για αποστρατιωτικοποιήσεις στα νησιά, τουρκική μειονότητα στη Θράκη και νεκρούς πρόσφυγες στη Μεσόγειο. «Οι κυβερνήσεις συνευρίσκονται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με την Ελλάδα χωρίς εντάσεις. Όταν στρατιωτικοποιείς τα νησιά, δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Το θέμα της στρατιωτικοποιήσης των νησιών δημιουργεί μια πολύ μεγάλη ένταση που κλειδώνει και άλλα θέματα. Μπορεί να υπάρχει καποια διαφορά για μια περιοχή, να γίνει αυτό ή το άλλο», είπε.

Πρόσθεσε ότι «συζητάμε συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και το σεβασμό των δικαίων τους. Υπάρχει η βούληση να κρατηθούν τα θέματα σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Αν όμως εντάξετε στο θέμα τα όπλα ή φτιάξετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη που είναι κάτω απο τη μύτη μας, αν συνεχίσετε να τρυπάτε τα φουσκωτα στη Μεσόγειο για να σκοτώνετε ανθρώπους ή αν στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, τότε θα συμβεί κάτι άλλο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter