Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Και νέα Navtex για το Oruc Reis

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Και νέα Navtex για το Oruc Reis

Η νέα οδηγία έχει ισχύ έως την 1η Σεπτεμβρίου.

«Επέκτεινα τη Navtex μέχρι τις 27 Αυγούστου. Αποτελεί κόμμα ή τελεία; Επιτρέψτε μου να βάλω κόμμα προς το παρόν», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – και πράγματι έμεινε πιστός στη δέσμευση αυτή.

Σήμερα, Τετάρτη 27/8, ημέρα λήξης της Navtex που είχε επεκταθεί ακόμη μία φορά πριν από λίγες ημέρες, η Τουρκία ανακοίνωσε επέκταση της Navtex που αφορά τις έρευνες του σεισμογραφικού πλοίου της Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη νέα οδηγία να έχει ισχύ έως την 1η Σεπτεμβρίου.

«Οι σεισμογραφικές έρευνες (…) θα διεξαχθούν από τις 27 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε συγκεκριμένα το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Τουρκία προχωρά στην ενέργεια αυτή την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή άσκηση «Eunomia» από Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία και λίγη μόλις ώρα μετά την επιχείρηση των ελληνικών F-16 που πέταξαν από την Κρήτη έως την Κύπρο. 

Σημειωτέον δε ότι μόλις σήμερα η Άγκυρα εξέδωσε κι άλλη Navtex, δεσμεύοντας περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Αλεξανδρέττας, ανάμεσα στην Τουρκία και τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter