Συνεχίζει το ράπισμα η Δημητρίου στην Προανακριτική της Βουλής: Παράνομο το «ριφιφί» Αγγελή στο γραφείο Τουλουπάκη

Συνεχίζει το ράπισμα η Δημητρίου στην Προανακριτική της Βουλής: Παράνομο το «ριφιφί» Αγγελή στο γραφείο Τουλουπάκη

Στην τέταρτη κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή, η Ξένη Δημητρίου συνέχισε να εκθέτει τόσο τον Ιωάννη Αγγελή όσο και την Ελένη Ράικου.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απάντησε σε ερώτημα του Γιάννη Γκιόλα αναφορικά με το «ριφιφί» του Ιωάννη Αγγελή στο γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη: «Ακόμη και οι κατασχέσεις στους κατηγορούμενους γίνονται με όλες τις εγγυήσεις. Ακόμη κι αν λέμε ότι ο Ι. Αγγελής ήθελε να την ελέγξει για κάτι, θα έπρεπε να την είχε καλέσει. Με συνεννόηση και ηρεμία να του δείξει το υλικό».

Πρόσθεσε δε ότι «όχι μόνο δεν έκανε αυτό, αλλά είπε ψέματα ότι εγώ του ζήτησα να μπει απουσία της και να πάρει το υλικό από τον υπολογιστή. Όχι μόνο ήταν παράνομο αυτό που έκανε, αλλά είπε και ψέματα ότι του το ζήτησα εγώ».

Εν συνεχεία, η μάρτυρας τόνισε ότι οι Ι. Αγγελής και Ελ. Ράικου ούτε προφορικά, ούτε εγγράφως της είχαν κάνει κάποιο παράπονο περί πιέσεων από τον Δ. Παπαγγελόπουλο. «Ήξεραν ότι είμαι τελείως ανεξάρτητη και για αυτό δεν είχαν κανένα λόγο να φοβούνται. Ήξεραν ότι δεν συμμετείχα σε δείπνα, όπως έλεγαν δημοσιεύματα για την κ. Ραικου και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα με είχε απειλήσει κάποιος και θα έτρωγα μαζί του;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως α«νεξαρτησία δεν είναι απλά αυτό που λέει το Σύνταγμα, αλλά η εσωτερική ανεξαρτησία από τα πάντα να είσαι μακριά και την ίδια ώρα να είσαι μέσα στην κοινωνία». 

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter